Paintball

Etusivu / Suomeksi / Palvelut / Sivistyspalvelut / Nuoriso / Paintball

Paintball on laji, joka sopii kaikille ikään tai sukupuoleen katsomatta. Fyysinen voima ja koko eivät ole tärkeitä, vaan paremmuus ratkaistaan taktikoinnilla ja nopealla päättelykyvyllä; kyky tehdä oikeita päätöksiä nopeasti on olennainen menestymisen edellytys, samoin kuin taito työskennellä tiimeissä ja tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Värikuulapeli on vain ja ainoastaan peliä. Turvallisuus on A ja O. Siksi pelissä käytetään aina suojavarusteita, ainakin koko kasvot ja korvat peittävää maskia.

Yleisin pelimuoto ovat lipunryöstöt. Lippuja voi olla joko yksi tai kaksi. Kummallakin joukkueella on oma aloituspaikka (lippukolmio), jossa pelaajat ovat pelin alkaessa. Yhden lipun pelissä lippu on keskellä kenttää yhtä vaikeasti tavoitellussa paikassa. Tarkoitus on saada lippu haltuun ja vietyä se vastustajan lippukolmioon. Peli loppuu luonnollisesti silloin, jos vastustajan pelaajat tulevat merkatuiksi.

Merkkaimilla ammutaan 0,68" (cal.68) kokoisia värikuulia. Kuulien kuori on gelatiinia eli liivatteena paremmin tunnettua ainetta. Kuulien sisällä on kasvisrasvaa, joka on värjätty  elintarvikeväreillä. Maali on vesiliukoista ja täysin vaaratonta, ja lähtee helposti pois pesussa.

Värikuulapelissä sattuvat tapaturmat ovat harvinaisia ja yleensä joko nyrjähtänyt nilkka tai mustelma kaatumisesta

Järjestetyt pelit

Järjestämme nuorille pelejä Kiukoisten kuivaamon takana sijaitsevalla pelialueella. Järjestetyissä peleissä osallistujat maksavat itse omat kuulansa, merkkaimista ja muista välineistä emme silloin peri vuokraa.

Vuokraus

Pielaveden nuorisotoimi vuokraa varusteita ja pelialueita. Varusteiden luovutuksessa pidämme asiaankuuluvan käyttökoulutuksen. Lisäksi tarjoamme valmista pelipaikkaa käyttöönne.

Hinnasto:
Peruspaketti 10e / vrk
-puoliautomaattimerkkain (Tippman 98custom ACT)
-hiilidioksidipullo
-suojamaski

Värikuulat 20e/500kpl