Siirry sisältöön

Kaikki syyt olla liikkumatta ovat tekosyitä

Urho Kekkonen

Pielaveden ampumarata sijaitsee osoitteessa Maaningantie 93.

Pielaveden ampuradalla on skeet-rata, trap-rata, haulikkorata 1500 lauk./v, hirviluodikkorata 5000 lauk./v.

Opinportin alakerrasta (Koulutie 3) löytyy myös ilma-aserata.

Kunnan ylläpitämä avantouintipaikka sijaitsee Oikopolun päässä kirkonkylän pohjoisosassa. Talviuimakausi on 1.10-31.5.

Pukutilojen avaimen voi lunastaa ympäristön ja asumisen palvelualueen toimipisteeltä (os. Puustellintie 10). Avainpanttimaksu on 30,00 euroa.

Kausimaksu on 10,00 euroa, joka laskutetaan käyttäjiltä kerran talviuimakaudessa.

Pielavedellä on virallinen 9-väyläinen frisbeegolfrata. Rata lähtee Suojalan urheilukentältä (Kisapolku 12) ja se on kunnan ylläpitämä.

Frisbeegolfkiekkoja voit lainata nuorisotoimesta (Laurinpurontie 14) tai liikuntatoimesta (Koulutie 3).

Voit ladata Frisbeegolfradan väyläkartan alla olevasta linkistä.

Kirkonkylän hiihtoreitit ja pururata lähtevät urheilukentältä (Kisapolku 12).

Opastettuja latuja on yhteensä 8 kilometriä, joista valaistuja on 6,5 km. Laduista voit valita eri pituisia, vaikeusasteeltaan ja korkeuseroltaan sinulle sopivia hiihtomatkoja. Latuverkoston kunnossapidosta vastaa arkisin Pielaveden kunnan ympäristön ja asumisen palvelualue. Viikonloppuisin ja arkipyhinä latuverkoston kunnossapidosta vastaa Pielaveden Mäenlaskun Kannatusyhdistys ry.

Pielaveden Mäenlaskun Kannatusyhdistys ry:n yhteystiedot
p.044 5741005, markuskantola@gmail.com

Karttapalvelusta pääset tarkistamaan, missä kunnossa hiihtoladut ja luistelukentät ovat sekä näet milloin ne on käyty viimeksi tarkastamassa tai kunnostamassa.

Karttapalvelun löydät alla olevasta linkistä:

Saat latujen ja kaukaloiden tiedot näkymään karttapalvelussa kahdella eri tavalla:
Voit näyttää tiedot listattuna käyttämällä karttapalvelun vasemmassa reunassa olevaa hakutoimintoa (valitse ’Liikuntapaikat’ ja sen jälkeen ladut tai luistelukentät).
Toinen tapa saada tiedot näkyviin on valita karttapalvelun oikeasta reunasta karttatasoista ”Talviliikunta (mSki)” ja sitten napsauttaa haluamaansa liikuntapaikkaa, jolloin palvelu näyttää tilatiedot.

Kakkomäen ulkoilualue sijaitsee noin 3 kilometrin päässä kirkonkylästä (Pielavedentie 151). Ulkoilualueesta vastaa Pielaveden Mäenlaskun Kannatusyhdistys ry.

Talvella Kakkomäellä on mahdollisuus harrastaa mäkihyppyä, laskettelua, pulkkamäkeä ja murtomaahiihtoa sekä kesäisin patikointia.

Alueella sijaitsevat hyppyrimäet K8, K14, K25 ja K42. Mäkihyppytoimintaa on vain talvisin pääsääntöisesti lauantaisin ja sunnuntaisin klo 12.00 alkaen. Arkisin on myös mahdollista järjestää mäkihyppyä, jos siihen on kysyntää.

Rinteessä on hiihtohissi, jonka siirtopituus on 150 metriä ja nostokorkeus 46 metriä. Hiihtohissillä voi jäädä välipoistumispaikoilta mäkiin ja yläpoistumispaikalta pääset laskettelurinteeseen ja lumilautakouruun. Hiihtohissin aukioloajat määräytyvät riittävän lumitilanteen mukaan, jolloin mäet sekä laskettelurinne saadaan käyttökuntoon.

Alueella on kotarakennus 50 m2, se ja polttopuut ovat kaikkien vapaassa käytössä 24/7.

Ulkoilualuetta kiertää eri pituisia latuja. Opastettuja latuja on yhteensä 8 kilometriä, joista valaistuja on 6,5 km. Laduista voit valita eri pituisia, vaikeusasteeltaan ja korkeuseroltaan sinulle sopivia hiihtomatkoja. Latuverkoston kunnossapidosta vastaa arkisin Pielaveden kunnan ympäristön ja asumisen palvelualue. Viikonloppuisin ja arkipyhinä latuverkoston kunnossapidosta vastaa Pielaveden Mäenlaskun Kannatusyhdistys ry.

Pielaveden Mäenlaskun Kannatusyhdistys ry:n yhteystiedot
p.044 5741005, markuskantola@gmail.com

Lisätietoa Kakkomäen toiminnasta löydät alla olevan linkin kautta:

Pielavedeltä löytyy kolme kunnan huoltamaa jääkiekkokaukaloa: kirkonkylältä, Säviän koululta ja Pohjois-Pielaveden koululta.

Kirkonkylän kaukalon vieressä on lisäksi erillinen luistelualue sekä pukukopit.

Kaikki jääkiekkokaukalot ovat valaistuja ja vapaassa peli- ja luistelukäytössä maksutta.

Jääkiekkokaukaloiden osoitteet:

Kirkonkylä: Laurinpurontie 15
Säviän koulu: Virranniskantie 18, 72550 Säviä
Pohjois-Pielavesi: Kiuruvedentie 1595, 72710 Vaaraslahti

Karttapalvelusta pääset tarkistamaan, missä kunnossa luistelukentät ja hiihtoladut ovat sekä näet milloin ne on käyty viimeksi tarkastamassa tai kunnostamassa.

Karttapalvelun löydät alla olevasta linkistä:

Saat latujen ja kaukaloiden tiedot näkymään karttapalvelussa kahdella eri tavalla:
Voit näyttää tiedot listattuna käyttämällä karttapalvelun vasemmassa reunassa olevaa hakutoimintoa (valitse ’Liikuntapaikat’ ja sen jälkeen ladut tai luistelukentät).
Toinen tapa saada tiedot näkyviin on valita karttapalvelun oikeasta reunasta karttatasoista ”Talviliikunta (mSki)” ja sitten napsauttaa haluamaansa liikuntapaikkaa, jolloin palvelu näyttää tilatiedot.

Pielavedellä on yrittäjän ylläpitämä keilahalli osoitteessa Laaksotie 30. Keilahallissa on kuusi keilarataa lapsilaidoilla, hohtovarustuksella sekä automaattisella pistelaskujärjestelmällä.

Lisätietoja:

pielavedenkeilahalli@gmail.com

Kuntosali sijaitsee liikuntahallilla (Puistotie 7). Kuntosalilla on mahdollista harjoitella kuntosalilaitteilla ja vapailla painoilla.

Kuntosalin avaimen hinta on 50 euroa ja se on henkilökohtainen. Avain lunastetaan Pielaveden kirjastolta aukioloaikojen mukaisesti, ei omatoimiaikoina. Avain on kuntosalikäyttäjän omaisuutta eikä avaimen hintaa palauteta asiakkaalle.  Avaimen voi halutessaan palauttaa kirjastolle.

Kuntosalin yleisövuorot ovat tarkoitettu kuntosaliavaimen lunastaneille ja ovat heidän vapaassa käytössä, muita varattuja vuoroja tulee kunnioittaa.

Kuntosali on arkisin suljettu klo 6.30 – 7.30 siivouksen vuoksi.

Kuntosali on klo 8.00 – 15.00 välisenä aikana koulujen käytössä, jolloin he ovat etusijalla.

Kuntosalille pääsee avaimella joka päivä klo 5.00 – 22.30 välisenä aikana.

Varaustilanteen voit tarkistaa Julius-varausjärjestelmässä:

Liikuntahalli sijaitsee osoitteessa Puistotie 7. Liikuntahallissa on mahdollisuus pelata mm. lentopalloa, sählyä, sulkapalloa, koripalloa ja futsalia.

Liikuntahallista voi varata käyttöönsä koko liikuntasalin tai osan siitä.

Varaustilanteen voit tarkistaa Julius-varausjärjestelmästä:

Pielavedellä on yksi kunnan ylläpitämä yleinen lasten leikkikenttä, Savikon leikkipuisto (os. Puistotie 35, 72400 Pielavesi).

Kunnassa on myös useita leikkikenttiä koulujen ja päiväkotien piha-alueilla (Rannankylän koulu, Puustellin koulu, Pohjois-Pielaveden koulu ja päiväkoti, Säviän koulu ja päiväkoti sekä Tarulinnan päiväkoti).

Alueiden hoidosta ja kunnossapidosta vastaa kunnan ympäristön ja asumisen palvelualue.

Pielavesi minigolf sijaitsee Pielavedellä osoitteessa Laurinpurontie 14, kirjastotalon nuorisotilojen puoleisessa päädyssä.

Pielavesi minigolf tarjoaa mukavaa, leppoista kisailua perheen ja kaveriporukan kesken. Pielavesi minigolfrata sisältää 9 jännittävää reikää eri vaikeusasteineen. Mailoja on saatavilla eri pituisia, joten golfin pelaaminen radallamme luonnistuu myös perheen pienimmille. Pelaaminen Pielavesi minigolfradalla ei maksa mitään ja välineitä saa lainattua vaivattomasti nuorisotiloilta/ kirjastolta.

Pielavedellä on kaksi monitoimikenttää: Rannankylän koulun (Puistotie 7) pihassa ja Puustellin koululla (Laurinpurontie 23). Monitoimikentillä voi pelata muun muassa jalkapalloa, sählyä, koripalloa sekä muita erilaisia pelejä ja leikkejä.

Monitoimikenttien käyttö on maksutonta.

Kunnan ylläpitämä parkouralue sijaitsee Rannankylän koulun pihassa (Puistotie 7).

Skeittiparkki sijaitsee Puustellin koulun (Laurinpurontie 23) piha-alueella. Parkki on vapaasti skeittaavan yleisön käytössä.

Tenniskenttä sijaitsee osoitteessa Laurinpurontie 15. Tenniskentältä löytyy kaksi tekonurmikenttää, joita voit varata käyttöösi sähköisen Julius varausjärjestelmän kautta. Kenttä 1 on Puustellin koulun puoleinen ja kenttä 2 kaukalon puoleinen. Harjaathan kentän jokaisen käyttökerran jälkeen.

Ohjekuva kentän harjauksesta alla:

Tästä pääset varausjärjestelmään:

Painamalla haluttua aikaa pääset varaaman vuoron. Varausinfosta näet ohjeet kuinka varaus tehdään. Lisää varaajantiedot. Tarkista, että päivämäärä ja vuoron aloitus sekä lopetus aika täsmää. Paina +lisää ja järjestelmä näyttää onko aika varattavissa. Tämän jälkeen paina tallenna varaus.

Välineitä saat lainattua kirjastolta, kirjaston aukioloaikoina. Kirjastolta löytyy aikuisten ja lasten mailoja sekä palloja.

Kunnan ylläpitämä uimaranta sijaitsee Oikopolun päässä kirkonkylän pohjoisosassa. Laiturilla on 1m, 3m ja 5m hyppytornit.

Uimalan yhteydessä on pukuhuoneet yleisövessoineen ja beachvolleykentät.

Kesäuimakausi on 1.6-30.9.

Talviuimakausi on 1.10-31.5, jolloin uimalalla on mahdollisuus avantouintiin. Avainpanttimaksu on 30,00 euroa ja kausimaksu on 10,00 euroa. Avaimen voi lunastaa ympäristön ja asumisen palvelualueen toimipisteeltä (os. Puustellintie 10).

Ulkokuntosali sijaitsee Opinportin takapihalla (Koulutie 3). Ulkokuntosalilta löytyy 9 laitetta esimerkiksi jalkaprässi, rintalaite, selkälaite sekä laitteiden lisäksi mm. isompia traktorin renkaita, narut ja hyppykorokkeet. Ulkokuntosali on mahdollistaa monipuolisen koko kehon treenaamisen.

Pielaveden Suojalan urheilukentällä (Kisapolku 12) on monipuoliset yleisurheilumahdollisuudet. Urheilukentän keskellä on nurmikenttä, joka mahdollistaa mm. jalkapallon pelaamisen sekä keihäänheittämisen. Hyppy- ja heittopaikat ovat päällystettyjä, mutta juoksurata ei.

Kesäaikaan yleisurheilu-/nurmikentän voi varata omaan käyttöönsä Julius varausjärjestelmän kautta.

Tästä pääset varausjärjestelmään

Painamalla haluttua aikaa pääset varaaman vuoron. Varausinfosta näet ohjeet kuinka varaus tehdään. Lisää varaajantiedot. Tarkista, että päivämäärä ja vuoron aloitus sekä lopetus aika täsmää. Paina +lisää ja järjestelmä näyttää onko aika varattavissa. Tämän jälkeen paina tallenna varaus.

Pielaveden liikuntahallissa (Puistotie 7) on virtuaalisali, jossa pääsee treenaamaan virtuaalisella opastuksella. Salin voi varata kerralla käyttöön yhdelle tai kahdelle henkilölle. Jos treenaat kaverin kanssa, kummankin tulee kirjautua salille omalla kuntosalin avaimella. Valittavana on mm. spinning, tanssitunti, HIIT, kahvakuula, kehonhuolto, RVP. Tilassa on yksi spinning pyörä, mutta muita välineitä on useampia.

Virtuaalisalille pääsee kuntosaliavaimella. Avaimen voi lunastaa Pielaveden kirjastolta kirjaston aukioloaikoina.

Virtuaalisali on avoinna klo 5.00-22.30.

Virtuaalisalille voit varata vuoron sähköisestä Julius varausjärjestelmästä

Painamalla haluttua aikaa pääset varaaman vuoron. Varausinfosta näet ohjeet kuinka varaus tehdään. Lisää varaajantiedot. Tarkista, että päivämäärä ja vuoron aloitus sekä lopetus aika täsmää. Paina +lisää ja järjestelmä näyttää onko aika varattavissa. Tämän jälkeen paina tallenna varaus.

Rautanen Laura

ma. liikunta- ja vapaa-ajanohjaaja

040 660 5635

laura.rautanen@pielavesi.fi

Mehtonen Juha

liikuntapaikkojen hoitaja

040 722 0969

juha.mehtonen@pielavesi.fi

Ihalainen Jouko

ulkoaluetyöntekijä

040 057 2133

jouko.ihalainen@pielavesi.fi