Siirry sisältöön

Nuorisopalvelut

Nuorisopalvelut tarjoaa tekemistä ja toimintaa vapaa-ajalla, tukea työelämän alkutaipaleella ja apua haastavissa elämäntilanteissa. Nuorisotyötä tehdään perinteisen tilatoiminnan lisäksi myös muun muassa jalkautumalla kouluille ja sinne missä nuoret ovat.

Nuorisotyö

Nuorisotyö on nuorten hyvinvoinnin ja kasvun tukena elämän eri osa-alueilla. Nuorisotyö antaa mahdollisuuden osallistua, järjestää, tutustua, luoda. Nuorisotoimi järjestää nuorille mielekästä vapaa-ajan toimintaa kuten retkiä, teemailtoja, kursseja, yms. Nuorisotyö tarjoaa eri-ikäisille nuorille vapaa-ajan toimintaa sekä auttaa ja tukea palveluohjauksellisesti monenlaisissa elämäntilanteissa ja työelämän alkutaipaleella.

Nuorisotyön painopistealueina ovat nuorten elinolojen parantaminen ja edellytysten luominen nuorten kansalaistoiminnalle yhteistyössä eri toimijoiden kanssa.

Nuorten kanssa, nuorten puolesta ja nuorten äänenä

Pielavedellä nuorisotyö on yhdessä oloa ja yhdessä tekemistä. Se on nuorten asioiden ja ajatuksien viemistä eteenpäin ja nuorten äänen tuomista kuuluviin.

Nuorisotyötä tehdään positiivisella asenteella – kelistä riippumatta!

Yökahvila on perjantai-illan turvallinen ja lämmin kohtauspaikka 6. luokkalaisille ja sitä vanhemmille nuorille. Yökahvilaan voit tulla tapaamaan tuttuja, pelailemaan, kokkailemaan tai keskustelemaan ohjaajien kanssa. Yökahvilassa järjestetään erilaisia teemailtoja satunnaisesti pitkin vuotta.

Yökahvilatoimintaa järjestetään Pielaveden nuorisotiloilla joka perjantai-ilta yhteistyössä Nuorten Palvelu ry:n sekä vapaaehtoisten kanssa. Yökahvilatoimintaa koordinoi kunnan nuorisotoimi ja toimintaa on järjestetty syksystä 1997 lähtien.

Yökahvilassa, kuten nuorisotiloissa ja nuorisotoimen toiminnassa yleensäkin, noudatetaan hyviä tapoja sekä ns. nolla-promillen periaatetta.

Myös aikuiset ja nuorten vanhemmat ovat tervetulleita kahville tai vierailemaan yökahvilassa.

Retket ja reissut

Nuorisotoimen järjestämiä retkiä varten alaikäiseltä lapselta tarvitaan huoltajan suostumus. Voit ladata suostumuslomakkeen alla olevasta tiedostosta tai hakea sen nuorisotoimesta. Lomakkeet palautetaan allekirjoitettuna nuorisotoimeen ennen retkeä.

Nuorisotyö sosiaalisessa mediassa

Etsivä nuorisotyö

Etsivä nuorisotyö tarjoaa apua 15-29-vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille niiden asioiden hoitamisessa, jotka aiheuttavat nuorelle päänvaivaa arjessa. Haasteet voivat liittyä esimerkiksi koulu- tai raha-asioihin, työnhakuun, asumisen pulmiin tai mihin tahansa muuhun asiaan, jossa nuori kokee tarvitsevansa apua.

Nuorelle tarjotaan yksilöllistä, pienin askelin etenevää tukea. Toiminta lähtee nuoren toiveista ja tarpeista ja on nuorelle täysin luottamuksellista ja vapaaehtoista. Tarvittaessa nuoren verkostoon kootaan yhteistyökumppaneita esim. TE-toimisto, sosiaalityö, oppilaitokset, järjestöt, terveyteen liittyvät palvelut jne.

Etsivä nuorisotyöntekijä tapaa nuorta ja etsii nuoren kanssa vastauksia mieltä askarruttaviin kysymyksiin ja auttaa nuorta saavuttamaan tarvitsemansa palvelut. Etsivä nuorisotyöntekijä auttaa esimerkiksi asioimaan eri viranomaisten kanssa tai hakemaan työhön tai koulutukseen.

Etsivä nuorisotyö sosiaalisessa mediassa

Ota yhteyttä

Turkka Mika

nuorisotyöntekijä

040 489 4957

mika.turkka@pielavesi.fi

Kumpulainen Ansku

etsivä nuorisotyöntekijä

040 124 3978

ansku.kumpulainen@pielavesi.fi

Lue lisää: