Siirry sisältöön

Tuhansien järvien maassa on vain yksi Pielavesi

Tervetuloa tutustumaan Pielaveteen!

Paikallisopas Juha Jylhäsalmi tutustuttaa katsojat lämminhenkiseen ja yhteisölliseen Pielaveteen yhdessä monille tutun äänen, David Attenborough’n kanssa.
Heittäydy kuudeksi minuutiksi elokuvan vietäväksi! Anna sen koskettaa ja ilahduttaa!

Pielavesi lukuina

1873
Perustettu
4073
Väkiluku
1407 km²
Pinta-ala

Pielavesi on vakaa ja toimintakykyinen noin 4100 asukkaan järvikunta, joka luottaa yhtä paljon hyvään tulevaisuuteen kuin auttavaisiin ihmisiinsä. Kesäisin asukaslukumme lisii liki puolella, kun vapaa-ajan asukkaat saapuvat nauttimaan pielavetisestä elämänmenosta.

Meitä pielavetisiä pidetään nohevina ja toimeliaina. Pielavedellä kohtaat yhteishengen, jonka voimalla sillat rakennetaan ja pulmat nähdään mahdollisuuksina. Tunnet läsnäolon, joka kuuluu soljuvana sanailuna ja näkyy tuulessa heiluvina tervehdyksinä. Pielavesi on yhdessä tehty.

Elämme puhtaiden ja kalarikkaiden vesien äärellä, jossa metsä ja metalli antavat elantoa, matkailu on mahdollisuus sekä lapsiin, nuoriin ja harrastusmahdollisuuksiin panostetaan. Täältä ponnistavat presidentit ja olympiamitalistitkin. Pielavedellä palvelut pelaavat ja niitä on tarjolla runsaasti. Meiltä löytyy myös monenlaisia erikoisliikkeitä – sitä mitä ei Pielavedeltä löydy, sitä ei joko tarvita tai sitten sitä kysäistään naapurista.

Meillä on maa, josta ponnistaa ja vesi, joka antaa kun kauniisti pyydetään. Metsästä voisimme puhua lakkaamatta mutta mieluummin olemme hiljaa: kuulet ja näet itse paremmin kuinka täällä hyvä kasvaa.