Siirry sisältöön

Turvallisuus ja varautuminen

Turvallisuus on tärkeä osa kunnan hyvinvointia. Turvallisuus on myös ihmisten perusoikeus ja yhteinen asia, johon niin eri viranomaiset, yhteisöt, elinkeinoelämä kuin kansalaiset itsekin voivat omalla toiminnallaan vaikuttaa.

Kunnan varautuminen ja valmiussuunnittelu

Varautuminen kuuluu kunnan perustehtäviin, ja se pohjautuu aina normaaliolojen järjestelyille. Varautuminen erilaisiin häiriötilanteisiin edesauttaa tilanteista selviämistä.  

Pielaveden kunnan valmiussuunnitelman yleinen osa on kuvaus kunnan varautumisesta häiriötilanteisiin ja poikkeusoloihin. Suunnitelman yleinen osa on laadittu siten, että varsinainen tekstiosa on julkinen, julkisuuslain perusteella salattava aineisto on koottu liitteisiin.

Omatoiminen varautuminen

Kiireellisessä hätätilanteessa soita 112.

Pitkittynyt sähkökatko tai puhtaan juomaveden loppuminen voi aiheuttaa tilanteen, jonka takia yhteiskunnan tarjoamat palvelut häiriintyvät tai jopa keskeytyvät. 72 tuntia on viranomaisten ja järjestöjen laatima varautumissuositus kotitalouksille.

Lisätietoa kotivarasta: https://pelastustoimi.fi/koti-ja-arki/ennaltaehkaisy/kotivara(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Aiheeseen liittyviä palveluita