Siirry sisältöön

Koulutapaturman sattuessa

Tapaturma on äkillinen, ulkoinen ja ruumiinvamman aiheuttama tapahtuma, joka sattuu vakuutetun tahtomatta.

Hoitoon on hakeuduttava välittömästi, viimeistään 14 vuorokauden sisällä tapaturmasta. Koululla täytetään tapaturmailmoituslomake, jonka jälkeen koulutoimisto tekee sähköisen vahinkoilmoituksen vakuutusyhtiöön (IF).

Tapaturma kattaa:

Pielaveden kunnan vakuutusyhtiö on If Vahinkovakuutusyhtiö Oy.

Tapaturmakäsittelyn eteneminen

Huoltaja/koulun henkilökuntaan kuuluva hakeutuu oppilaan kanssa pääsääntöisesti lähimpään terveyskeskukseen tai KYS:lle.

IF vakuutusyhtiön terveyspalvelukumppanit löytyvät osoitteesta www.if.fi/sairaanhoitoverkosto(siirryt toiseen palveluun).

Kalliit yksittäiset tutkimukset ja toimenpiteet vaativat maksusitoumuksen.

Koulusihteeri tekee oppilaan/opiskelijan koulutapaturmasta sähköisen vahinkoilmoituksen vakuutusyhtiölle opettajan tekemän tapaturmailmoituksen perusteella. Vahinkoilmoitus vakuutusyhtiölle tehdään vain, jos

Ilmoittautumisessa pitää aina muistaa mainita, että kyseessä on koulutapaturma ja laskutus menee kunnalle. Alle 18-vuotiailta ei laskuteta sairaalan poliklinikkamaksuja, vain hoitomaksut laskutetaan.

Tapaturma sattunut koulumatkalla tai vaatii hoitoa koulupäivän jälkeen

Huoltajalle aiheutunut kuluja

Jos huoltajalle on kuitenkin tullut koulutapaturmaan liittyviä kuluja, huoltaja hakee itse maksamiaan kuluja. Kunnan tapaturmavakuutus on vakuutusyhtiö IF:llä. Vakuutusnumero SP0004345447.

Korvausta voi hakea ainoastaan maksetuista kuluista. Huoltaja maksaa kulut ensin itse ja hakee niistä korvaukset suoraan vakuutusyhtiöltä www.if.fi/henkilovahinko(siirryt toiseen palveluun)  valitse vaihtoehto julkisyhteisöjen tapaturmat vakuutusnumero SP0004345447.

Huoltaja saa postitse päätöksen vakuutusyhtiöltä, kun korvaushakemus on käsitelty.

Hammastapaturma

Hammastapaturmissa oppilas ohjataan ensisijaisesti oman koulun alueen terveyskeskuksen hammashoitolaan, myös yksityisen hammaslääkäriaseman käyttö korvataan.

Hammastapaturman korvauskäsittelyä varten vakuutusyhtiö tarvitsee hammaslääkärin lausunnon/hoitoehdotuksen. Mahdollinen hammaslääkärin lausunto toimitetaan lapsen koululle.

Jos hammaslääkärikäynti on ollut yksityisellä lääkäriasemalla tai sairaalan päivystyksessä, niin huoltajan pitää itse pyytää toimittamaan hammaslääkärin lausunto vakuutusyhtiötä varten lapsen koululle.

Tapaturma vaatii kuljetuksen kouluun

Jos oppilas joutuu koulutapaturman vuoksi kulkemaan kouluun esim. taksilla, kunta on velvollinen hoitamaan kuljetukset. Kuljetuksen tarpeesta tulee ottaa yhteyttä kasvun ja oppimisen palvelualueen toimipisteeseen.

Niskanen Sirpa

hallinnon asiantuntija

kasvun ja oppimisen lautakunta

040 4894165

sirpa.niskanen@pielavesi.fi