Siirry sisältöön

Talviliikuntapaikat

Talvikausi on 1.10. – 31.5. välisenä aikana.

Avantouinti

Kunnan ylläpitämä avantouintipaikka sijaitsee Oikopolun päässä kirkonkylän pohjoisosassa. Talviuimakausi on 1.10-31.5.

Pukutilojen avaimen voi lunastaa ympäristön ja asumisen palvelualueen toimipisteeltä (os. Puustellintie 10). Avainpanttimaksu on 30,00 euroa.

Kausimaksu on 10,00 euroa, joka laskutetaan käyttäjiltä kerran talviuimakaudessa.

Hiihtoreitit ja pururata

Kirkonkylän hiihtoreitit ja pururata lähtevät urheilukentältä (Kisapolku 12).

Opastettuja latuja on yhteensä 8 kilometriä, joista valaistuja on 6,5 km. Laduista voit valita eri pituisia, vaikeusasteeltaan ja korkeuseroltaan sinulle sopivia hiihtomatkoja. Latuverkoston kunnossapidosta vastaa arkisin Pielaveden kunnan ympäristön ja asumisen palvelualue. Viikonloppuisin ja arkipyhinä latuverkoston kunnossapidosta vastaa Pielaveden Mäenlaskun Kannatusyhdistys ry.

Pielaveden Mäenlaskun Kannatusyhdistys ry:n yhteystiedot
p.044 5741005, markuskantola@gmail.com

Karttapalvelusta pääset tarkistamaan, missä kunnossa hiihtoladut ja luistelukentät ovat sekä näet milloin ne on käyty viimeksi tarkastamassa tai kunnostamassa.

Karttapalvelun löydät alla olevasta linkistä:

Saat latujen tiedot näkymään karttapalvelussa kahdella eri tavalla:
Voit näyttää tiedot listattuna käyttämällä karttapalvelun vasemmassa reunassa olevaa hakutoimintoa (valitse ’Liikuntapaikat’ ja sen jälkeen ladut).
Toinen tapa saada tiedot näkyviin on valita karttapalvelun oikeasta reunasta karttatasoista ”Talviliikunta (mSki)” ja sitten napsauttaa haluamaansa liikuntapaikkaa, jolloin palvelu näyttää tilatiedot.

Kakkomäen ulkoilualue

akkomäen ulkoilualue sijaitsee noin 3 kilometrin päässä kirkonkylästä (Pielavedentie 151). Ulkoilualueesta vastaa Pielaveden Mäenlaskun Kannatusyhdistys ry.

Talvella Kakkomäellä on mahdollisuus harrastaa mäkihyppyä, laskettelua, pulkkamäkeä ja murtomaahiihtoa sekä kesäisin patikointia.

Alueella sijaitsevat hyppyrimäet K8, K14, K25 ja K42. Mäkihyppytoimintaa on vain talvisin pääsääntöisesti lauantaisin ja sunnuntaisin klo 12.00 alkaen. Arkisin on myös mahdollista järjestää mäkihyppyä, jos siihen on kysyntää.

Rinteessä on hiihtohissi, jonka siirtopituus on 150 metriä ja nostokorkeus 46 metriä. Hiihtohissillä voi jäädä välipoistumispaikoilta mäkiin ja yläpoistumispaikalta pääset laskettelurinteeseen ja lumilautakouruun. Hiihtohissin aukioloajat määräytyvät riittävän lumitilanteen mukaan, jolloin mäet sekä laskettelurinne saadaan käyttökuntoon.

Alueella on kotarakennus 50 m2, se ja polttopuut ovat kaikkien vapaassa käytössä 24/7.

Ulkoilualuetta kiertää eri pituisia latuja. Opastettuja latuja on yhteensä 8 kilometriä, joista valaistuja on 6,5 km. Laduista voit valita eri pituisia, vaikeusasteeltaan ja korkeuseroltaan sinulle sopivia hiihtomatkoja. Latuverkoston kunnossapidosta vastaa arkisin Pielaveden kunnan ympäristön ja asumisen palvelualue. Viikonloppuisin ja arkipyhinä latuverkoston kunnossapidosta vastaa Pielaveden Mäenlaskun Kannatusyhdistys ry.

Pielaveden Mäenlaskun Kannatusyhdistys ry:n yhteystiedot
p.044 5741005, markuskantola@gmail.com

Lisätietoa Kakkomäen toiminnasta löydät alla olevan linkin kautta:

Kaukalot

Pielavedeltä löytyy kolme kunnan huoltamaa jääkiekkokaukaloa: kirkonkylältä, Säviän koululta ja Pohjois-Pielaveden koululta.

Kirkonkylän kaukalon vieressä on lisäksi erillinen luistelualue sekä pukukopit.

Kaikki jääkiekkokaukalot ovat valaistuja ja vapaassa peli- ja luistelukäytössä maksutta.

Jääkiekkokaukaloiden osoitteet:

Kirkonkylä: Laurinpurontie 15
Säviän koulu: Virranniskantie 18, 72550 Säviä
Pohjois-Pielavesi: Kiuruvedentie 1595, 72710 Vaaraslahti

Karttapalvelusta pääset tarkistamaan, missä kunnossa luistelukentät ja hiihtoladut ovat sekä näet milloin ne on käyty viimeksi tarkastamassa tai kunnostamassa.

Karttapalvelun löydät alla olevasta linkistä:

Saat kaukaloiden tiedot näkymään karttapalvelussa kahdella eri tavalla:
Voit näyttää tiedot listattuna käyttämällä karttapalvelun vasemmassa reunassa olevaa hakutoimintoa (valitse ’Liikuntapaikat’ ja sen jälkeen luistelukentät).
Toinen tapa saada tiedot näkyviin on valita karttapalvelun oikeasta reunasta karttatasoista ”Talviliikunta (mSki)” ja sitten napsauttaa haluamaansa liikuntapaikkaa, jolloin palvelu näyttää tilatiedot.

Ota yhteyttä

Mehtonen Juha

liikuntapaikkojen hoitaja

040 722 0969

juha.mehtonen@pielavesi.fi

Ihalainen Jouko

ulkoaluetyöntekijä

040 057 2133

jouko.ihalainen@pielavesi.fi