Siirry sisältöön

Muksula

Päiväkoti Muksula on pieni, kodinomainen yksikkö, joka sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Säviän kyläkoulun yhteydessä noin 10 km:n päässä Pielaveden kirkonkylästä. Muksulan toimintaa ohjaavat arvot ovat välittäminen, turvallisuus, tasa-arvo ja kiitollisuus.  

Yhteisöllisyys on yksi Muksulan toimintaperiaatteista. Toimintamme perustuu lapsilähtöiseen ajatteluun ja kasvatusyhteistyöhön, jossa lapsen huoltajat ja päiväkodin henkilökunta sitoutuvat toimimaan yhdessä lapsen parhaaksi. Toiminnassa korostamme positiivista pedagogiikkaa ja kaikkien vahvuuksia. Pienenä yksikkönä Muksulassa toimintaa pystytään hyvin muokkaamaan lapsen ikä- ja kehitystason sekä yksilöllisten tarpeiden mukaiseksi jokaista toimintakautta varten. Kaikki lapset ja aikuiset tuntevat toisensa ja sisaruksilla on mahdollisuus olla lähellä toisiaan. 

Päiväkotia ympäröivä kaunis ja monimuotoinen luonto luo monia mahdollisuuksia toteuttaa laadukasta varhaiskasvatusta ympäri vuoden. Luonnon tarjoamat mahdollisuudet kuten majojen rakentaminen metsään, seikkaileminen, luonnonmateriaaleista askarteleminen sekä luonnon kiertokulun tutkiminen vuodenaikojen mukaan ovat yksi keskeisimpiä toimintamuotojamme. 

Sijaintimme koulun yhteydessä luo meille hyvät yhteistyömahdollisuudet koulun kanssa. Käytössämme on myös koulun pihan tarjoamat mahdollisuudet sekä luistelukaukalo, hiihtolatu ja liikuntasali monipuolista liikkumista varten. Liikkuminen ja tekemisen ilo ovatkin tärkeitä periaatteitamme.  

Päiväkoti on avoinna arkipäivisin lasten varhaiskasvatustarpeen mukaan. Muksulan ollessa suljettuna päiväkoti Tarulinna toimii varahoitopaikkana sekä tarjoaa ilta- ja viikonloppuhoitoa. 

Tervetuloa mahtavien muksujen Muksulaan! 

Ota yhteyttä