Siirry sisältöön

Vuosittaisten tapahtumien lyhyet esittelyt

Pielavedellä tapahtuu ympäri vuoden! Kunta, järjestöt ja yhdistykset järjestävät erilaisia mukaansa tempaavia tapahtumia, joihin tervetulleita ovat niin pielavetiset kuin muualta Pielavedelle saapuneet vierailijat.

Tutustuthan lisäksi kunnan tapahtumakalenteriin(avautuu uuteen ikkunaan), jonne jokainen tapahtumajärjestäjä voi käydä lisäämässä oman tapahtumansa.

Alta voit tutustua muutamaan vuosittain järjestettävään tapahtumaan lyhyen esittelyn muodossa.

Muikkuvestivaalit

Muikkuvestivaalit eli ”Muikkarit” on koko perheen ilmainen markkinatapahtuma, joka järjestetään vuosittain kesäkuun viimeisen viikonlopun lauantaina. Muikkuvestivaalit sijoittuu Pielaveden keskustan alueelle ja ohjelmaa on torilla ja sen lähiympäristössä. Torilavalla järjestettävien esitysten lomassa voit kiertää torilla tutustuen erilaisten myyntitelttojen tarjontaan ja tutustua paikallisiin yrityksiin. Lasten alueelta löytyy lapsille mukavaa tekemistä ja Opinportin pihalla on perinteisesti hieno määrä vanhoja ajoneuvoja live-musiikin soidessa taustalla. Muikkuvestivaalit päättyvät illan hämärtyessä vuosittain vaihtuvan artistin tai bändin esiintymiseen. Alhaalla on kuva Muikkarin aluekartasta ja parkkipaikoista.

@Eemeli Kiukkonen
https://www.muikkuvestivaalit.fi/info(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Lasten yleisurheilukilpailut

Yleisurheilukilpailut järjestetään kesäisin Pielaveden urheilukentällä, Suojalassa. Yleisurheilukilpailuissa lapset kilpailevat erilaisissa kenttä- ja ratalajeissa. Kilpailuissa jokainen osallistuja palkitaan mitalilla. Kilpailuihin on maksuton pääsy, mutta niihin pitää ilmoittautua viimeistään 30 minuuttia ennen kisojen alkamista. Yleisurheilukilpailuista tiedotetaan kunnan tapahtumakalenterissa.

Hiihtokilpailut

Talvisin lapset ja aikuiset pääsevät ottamaan mittaa toisistaan hiihtoladuille hiihtokilpailun merkeissä. Pielavedellä kisataan talven aikana hiihto-cupissa, joka koostuu kolmesta osakilpailusta. Osakilpailuissa hiihdetään eri sarjoissa. Kilpailuihin osallistujat saavat osallistumismitalit ja sarjojen parhaat palkitaan pokaaleilla. Kilpailuihin on maksuton pääsy, mutta niihin pitää ilmoittautua viimeistään 30 minuuttia ennen kisojen alkamista. Tapahtumien pakkasraja on -15 astetta. Hiihtokilpailuista tiedotetaan kunnan tapahtumakalenterissa.

Lukion juhlatanssit

Juhlatanssit ovat joka toinen vuosi järjestettävä tapahtuma, jossa tanssivat Pielaveden lukion ensimmäisen ja toisen vuoden opiskelijat. Juhlatansseissa tanssijat esittävät perinteisiä Vanhojen tansseista tuttuja tansseja. Tanssit järjestetään Opinportilla ja tanssinäytöksiä järjestetään koululaisille, kutsuvieraille ja muulle yleisölle, eli Juhlatansseja pääsevät katsomaan ketkä tahansa.

Penkkarit

Penkkarit on tapahtuma, jossa Pielaveden lukion vanhimmat opiskelijat kannetaan lukulomalle. Lukiosta poistuvat opiskelijat juhlistavat lukuloman alkamista perinteisesti ajamalla ympäri Pielaveden keskustaa rekan lavalla ja heitellen karkkia katsojille. Uloskanto järjestetään Opinportin pihalla helmikuun puolen välin paikkeilla. Tapahtuma on ilmainen ja sitä saa mennä katsomaan kuka vain. Penkkareiden asut vaihtuvat vuodesta toiseen mitä mielenkiintoisimpiin hahmoihin, jotka ovat tunnettuja ihmisten keskuudessa.

Pohjois-Pielaveden maalaismarkkinat

Pohjois-Pielaveden maalaismarkkinat järjestetään vuosittain heinäkuussa ja ne on suunnattu kaiken ikäisille. Markkinat järjestetään Pohjois-Pielaveden koulun ympäristössä Vaaraslahdessa. Maalaismarkkinoilla voit kokea perinteistä markkinatunnelmaa. Tapahtumasta löytyy muun muassa torimyyjiä, retro-luokkakuvanäyttely, maalaistuotteita, talutusratsastusta, vanhoja Zetoreita, leikkimielisiä kilpailuita ja esiintyjä. Tapahtumaan ei ole pääsymaksua. Pohjois-Pielaveden maalaismarkkinat järjestää Pohjois-Pielaveden Kylät ry.

Lasten festarit

Lasten festarit järjestetään vuosittain toukokuussa liikuntahallilla. Festarit on suunnattu lapsiperheille, joissa on alle kouluikäisiä ja alakouluikäisiä lapsia. Tapahtumassa on monenlaista toimintaa ja esiintyjiä sekä muuta mielenkiintoista nähtävää koko perheelle.

Tuuren sottiisi

Tuuren sottiisi on Pielavedellä vuosittain järjestettävä musiikkitapahtuma. Tapahtumaa on järjestetty vuodesta 1978 alkaen ja se vaalii mestaripelimanni Tuure Niskasen muistoa ja soittoperinnettä. Tuuren sottiisiin kuuluu perinteisesti Laukkalan kirkossa järjestettävä iltasoitto, jota on seurannut Pelimanni-ilta Laukkalan nuorisoseuralla.

Kansalaisopiston kevätnäyttely

Kansalaisopiston kevätnäyttely järjestetään vuosittain huhti-toukokuussa Opinportissa. Kevätnäyttelyssä on esillä kansalaisopistossa lukuvuoden aikana tehtyjä töitä.

Seniorimeininki

Seniorimeininki on vuosittain lokakuussa järjestettävä ikäihmisille suunnattu tapahtuma. Seniorimeininki on osa kansallisten vanhusten viikon päätapahtuma Pielavedellä. Seniorimeininki järjestetään liikuntahallilla ja siellä kävijät pääsevät tutustumaan erilaisiin tuote-esittelyihin ja osallistumaan monenlaisiin toiminnallisiin pisteisiin. Tapahtuman päättää tanssit.

Tapahtumakalenteri

Löydät Pielaveden tapahtumakalenteriin linkistä alhaalta. Sieltä löydät paremmin tietoa vuosittaisten tapahtumien tietyistä ajankohdista eri vuoden aikoina ja muista erityisistä tapahtumista, joita järjestetään Pielavedellä.