Siirry sisältöön

Pielaveden kunnanhallitus esittää valtuustolle uutta organisaatiorakennetta

Tiedote
12.12.2023

Pielaveden kunnanhallitus on kokouksessaan eilen 11.12.2023 päättänyt esittää kunnanvaltuustolle hallintosäännön päivittämistä ml. kunnan organisaatiorakenteen uudistamista.

Jo aiemmin maaliskuussa kunnanhallitus linjasi sote-uudistuksen jälkeistä toimintaa. Silloin kuntaorganisaatio kuvattiin siten, että sen keskellä on kunnan jäsen (mm. asukas ja yritys), jolle kunta tuottaa palveluita. Nyt lautakuntien sekä kunnan eri yksiköiden nimet on hyvä päivittää vastaamaan tätä aiempaa linjausta.

Pielaveden kuntaorganisaation on tarkoitus jakautua jatkossa kolmeen palvelualueeseen:

  1. elinvoiman ja hallinnon palvelualue
  2. kasvun ja oppimisen palvelualue
  3. ympäristön ja asumisen palvelualue.

Sivistyslautakunnan nimeä ehdotetaan muutettavaksi kasvun ja oppimisen lautakunnaksi sekä teknisen lautakunnan nimeä ympäristön ja asumisen lautakunnaksi. Valtuusto päättää uudesta hallintosäännöstä ja sen myötä uudesta organisaatiorakenteesta maanantaina 18.12.2023.

Lisäksi kunnanhallitus päätti eilen muuttaa ja yhtenäistää palvelualueiden johtajien ja joidenkin muiden viranhaltijoiden ja työntekijöiden nimikkeet 1.1.2024 alkaen.

Kunnanhallituksen esityslista ja myöhemmin pöytäkirja liitteineen (ml. hallintosääntöluonnos) löytyy osoitteesta https://pielavesi.fi/kuntatietoa/hallinto-ja-paatoksenteko/esityslistat-ja-poytakirjat/