Siirry sisältöön

Pielaveden yhtenäiskoulu

Pielaveden kirkonkylällä toimivaan Pielaveden yhtenäiskouluun kuuluvat Rannankylän koulu (luokka-asteet 0–5) ja Puustellin koulu (luokka-asteet 6-9).

Rannankylän koulu

Rannankylän koulussa annetaan aikaa kohtaamiselle ja kuuntelemiselle. Meillä opetellaan kunnioittamaan toisia sekä ottamaan vastuuta itsestä, omasta yhteisöstä, ympäristöstä ja opiskelusta.

Omat juuret ja niiden arvostaminen ovat tärkeässä asemassa ja samalla suuntaamme katsetta myös maailmalle kansainvälisen yhteistyön merkeissä.

Panostamme oppimisen taitoihin ja valmistamme oppilaita myös tulevaisuuden yhteiskuntaan digitaitoineen. Koska jokainen oppii omalla tavallaan, otamme toiminnassamme huomioon erilaiset oppimisen tavat. 

141
oppilasta
15
opettajaa
6
ohjaajaa

Rannankylän koulussa opiskelee 141 oppilasta lukuvuonna 2023-2024. Koulussa työskentelee 15 opettajaa, kuusi koulunkäynninohjaajaa, kaksi puhtaus- ja ruokapalvelutyöntekijää sekä koulupsykologi, -kuraattori ja -terveydenhoitaja. 

”Meijän koulussa kasvaa syvämmellisiä, vastuuntuntosia, toesistaan välittäviä ja mualimalla pärjeeviä immeesiä puhtaassa ilimassa kirkkaan vein iärellä”. 

Puustellin koulu

Puustellin koulussa opiskelevat Pielaveden yhtenäiskoulun oppilaat vuosiluokilta 6-9. Koulussamme on tällä hetkellä noin 170 oppilasta. Jokaisella koulumme 7-9. luokkalaisella on käytettävissä koululta saatu kannettava tietokone. Digitaalisuuden tuomia mahdollisuuksia voidaan näin hyödyntää opetuksessa aina tarpeen mukaan.

Koulumme keskeinen tehtävä on tukea nuorten kasvua ja oppimista yhteistyössä kodin kanssa. Koulumme yleissivistävä opetus, aktiivinen osallistaminen ja laaja yhteistyö eri toimijoiden kanssa tukevat nuorta kohti itsenäistä elämää. Koulussamme toteutuvat pienet ryhmäkoot ja oppilaan yksilöllinen kohtaaminen, mikä antaa nuorille hyvän pohjan oppimiseen ja sitä kautta siirtymiseen toisen asteen opintoihin. Kompaktina yksikkönä pystymme myös tehokkaasti puuttumaan kiusaamiseen ja luomaan turvallisen oppimisympäristön jokaiselle oppilaalle. Pienestä koosta huolimatta koulutustarjontamme on monipuolinen. Valinnaisainepalettimme on laaja, sisältäen mm. ilmaisutaidon ja TVT:n tuttujen taito- ja taideaineiden lisäksi. Lisäksi koulullamme on aktiivista kansainvälistä toimintaa tällä hetkellä wExchange -hankkeen muodossa. 

Puustellin koulussa on aktiivinen kerhotoiminta ja vaihtoehtoja löytyy monista taito- ja taideaineista. Koulun liikuntapaikkamahdollisuudet ovat laajat, mitkä mahdollistavat laajan harrastamisen koulun alueella tai sen läheisyydessä. Puustellin koulun liikuntasalilla on kouluvuoden aikana myös säännöllistä iltakäyttöä ja se toimii myös erilaisten tapahtumien järjestämispaikkana.

Ota yhteyttä