Siirry sisältöön

Pielavesi 150: Savikon puiston suunnittelu toteutettiin opinnäytetyönä

Uutinen
20.11.2023

Hämeen ammattikorkeakoulun hortonomiopiskelija Mikko Tervonen toteutti opinnäytetyönään Pielaveden 150- juhlavuoden Savikon puistosuunnittelun. Suunnittelualue sijaitsee Pielaveden terveyskeskuksen ja Tarulinnan päiväkodin välisellä tontilla. Kunta oli jo vuonna 2022 aloittanut puistorakentamisen, mutta opinnäytetyön avulla haettiin puistoalueelle kehittyneempää suunnittelua.

Opinnäytetyössä haettiin vanhalle maalaispaikkakunnalle sopivia suunnitteluratkaisuja, minkä takia työssä on perehdytty tarkemmin myös Suomen puutarhataiteen historiaan.

Pielaveden kunta työn tilaajana toivoi, että jo aloitettua puistorakentamista jatkokehitettäisiin. Pielaveden kunnan toiveina oli mahdollistaa päiväkodin lapsille, palvelutalojen asukkaille sekä kuntalaisille kohtaamispaikka puistossa sekä tuoda erityisesti lapsille opetuksellinen hyötypuutarha ja nuotiopaikka. Myös kuntalaisten toiveita suunnittelussa huomioitavista asioista pyydettiin toimittamaan kuntaan.

Puiston yleissuunnitelman näet alla olevasta liitetiedostosta:

Puiston 3D-suunnitelmaan pääset tutustumaan täältä(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun).

Pielaveden kunta toteutti kesän 2023 aikana tehtyä puiston yleissuunnitelmaa siihen myönnettyjen määrärahojen puitteissa. Puistoalueelle muun muassa istutettiin hyötykasveja, kuten omena- ja kirsikkapuita. Lisäksi puistosta löytyy myös alppiruusuja ja perennoja. Tulevaisuudessa tehty puiston yleissuunnitelma voi toimia ohjeena puistoalueen jatkokehittämiselle.