Siirry sisältöön

Pihtiputaan Varisvuoren tuulivoimapuiston osayleiskaavoitus etenee- hankkeen vaikutusalue ylettyy myös Pielaveden kunnan puolelle

Tiedote
29.5.2024
Varisvuoren hankealue

Pihtiputaan kunnanhallitus on hyväksynyt Varisvuoren tuulivoimapuiston osayleiskaavaa koskevan kaavoitusaloitteen 5.12.2022 § 278, mutta hanke on kaavoituksen osalta edennyt vasta kuluvan vuoden aikana.

Pihtiputaan kunnanhallitus on 20.5.2024 § 121 käsitellyt Varisvuoren tuulivoimapuiston osayleiskaavaa. Kunnanhallitus on päättänyt hyväksyä Varisvuoren tuulivoimapuiston osayleiskaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelman (OAS) sekä kuuluttaa kaavan vireilletulosta asettamalla kaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelman nähtäville vähintään 30 päivän ajaksi. Kunnanhallitus päätti, että vireilletulosta sekä osallistumis- ja arviointisuunnitelman nähtävilläolosta kuulutetaan elokuussa. Pihtiputaan kunta tulee pyytämään osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta tarvittavat lausunnot ja osalliset voivat esittää mielipiteensä nähtävilläolon aikana.

Varisvuoren tuulivoimapuiston osayleiskaava-alue sijoittuu reilun 400 metrin etäisyydelle Pielaveden kunnan rajasta, joten hankkeen vaikutusalue ylettyy myös Pielaveden kunnan puolelle. Pielaveden kunta seuraa hankkeen etenemistä ja antaa asiasta tarvittaessa lausuntoja. Kuntalaiset saavat lisätietoja hankkeesta sekä voivat seurata sen etenemistä Pihtiputaan kunnan(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) sekä Eurowind Energy Oy:n(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) verkkosivuilta.