Siirry sisältöön

Tärkeä tiedote vesihuoltolaitoksen asiakkaille: Etäluettavien vesimittareiden vaihtotyö on alkanut – varaa aika mittarin vaihtoon

Tiedote
12.6.2024

Etäluettavien vesimittareiden vaihtotyö tehdään 10.-27.6.2024

Pielaveden kunnan vesihuoltolaitos vaihtaa etäluettavia vesimittareita kirkonkylän ja Säviän alueilla. Vaihtotyön suorittaa VMH Kalibro Oy. Mittareiden vaihto koskee ainoastaan kiinteistön päämittaria eikä huoneistojen alamittareita. Vesihuoltolaitoksen yleisten toimitusehtojen kohdan 10 mukaan yhtiön edustajalla on oikeus päästä kiinteistölle vaihtamaan mittaria.

Pielaveden kunnan vesihuoltolaitos pahoittelee mittarinvaihdosta mahdollisesti aiheutuvaa häiriötä.

Vesihuoltolaitoksen asiakas: varaa aika mittarin vaihtoon

Varaa itsellesi sopivin vesimittarin vaihtoaika joko suoraan internetistä(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) tai puhelimitse ma-pe klo 8-15.00 välisenä aikana numerosta 040 674 5181.

Mittarinvaihdot tehdään 10.-27.6.2024 välisenä aikana. Töitä tehdään arkisin klo 8:00 alkaen. Mittarin vaihtotyöhön kuluu aikaa noin 30 minuuttia. Normaalista vaihtotyöstä ei aiheudu asiakkaalle kustannuksia.

Ohjeet vesihuoltolaitoksen asiakkaille ennen mittarin vaihtoa

  1. Asiakkaita pyydetään järjestämään mittarinvaihtajalle esteetön pääsy vesimittarin luokse. Mikäli vesimittari on sijoitettu kiintokalusteisiin, tulee mahdolliset suojalevyt tai kaapiston ovet irrottaa etukäteen vaihtotyön mahdollistamiseksi.
  2. Omakotitalossa mittari sijaitsee yleensä rakennuksen sisällä, jonne asentajan täytyy päästä sitä vaihtamaan. Tässä tapauksessa asiakkaan tulee siis olla kotona, kun mittaria vaihdetaan.
  3. VMH Kalibro Oy:n vesimittarin vaihtajalla on kuvallinen henkilökortti ja huoltoauton kyljessä on Kalibro-logo.

Ohjeet vesihuoltolaitoksen asiakkaille mittarin vaihdon jälkeen

  1. Vesivahinkoriskin välttämiseksi kannattaa kiinteistön haltijan varmistaa, ettei mittarinvaihdon yhteydessä eikä sen jälkeen kiinteistön vesihuoltolaitteissa ilmene vuotoa. Pyydämme teitä tarkkailemaan mittaria ja siihen liittyvää putkistoa vaihdon jälkeen. Jos huomaatte vuotoa tai vesitippoja, ottakaa välittömästi yhteyttä mittarin vaihtaneeseen asentajaan tai vesilaitoksen vikailmoitukseen.
  2. Vesimittarille tuleva putkisto, mittariventtiili ja mittarilta lähtevä putkisto on kiinteistön omistajan omaisuutta ja hänen ylläpitovastuullaan. Jos mittarinvaihdon yhteydessä kiinteistön vesihuoltolaitteistossa ilmenee korjaustarpeita, ne ovat kiinteistön omistajan toimesta ja kustannuksella korjattava.

Lisätietoja asiasta

Pielaveden kunnan vesihuoltolaitoksen asiakkaita on tiedotettu asiasta myös kirjeitse.

Lisätietoja vaihtotyöstä: VMH Kalibro Oy, vaihtotyön työnjohtaja Kari Soini puh. 040 725 2650

Lisätietoja muissa asioissa antaa:

Kokkonen Janne

kuntatekniikan päällikkö

vesi- ja viemärilaitos, liikenneväylät, yleiset alueet, puistot ja viheralueet

050 441 1170

janne.kokkonen@pielavesi.fi