Siirry sisältöön

Pielaveden torilla tapahtuu!

Uutinen
17.5.2024

Pielavedellä ei tulevana kesänä tarvitse lähteä toria kauemmas tapahtumien toivossa. Pitkin kesää torilla on monenlaista nähtävää ja koettavaa kaiken ikäisille kävijöille. Myös makunystyröitä hemmotellaan: lähes joka päivä tarjolla on kalaherkkuja sekä paikallisten tuottajien antimia.  

Kesäkuussa torstaisin on luvassa monenlaista tapahtumaa kädentaitojen työpajoista katusählyyn. Tapahtumatarjonnasta vastaavat nuorisovaltuusto ja nuorisopalvelut.  

Heinäkuussa toriohjelmaa on tiistaisin ja lauantaisin, kun yhdistykset ja kunta järjestävät torin täydeltä tekemistä: kesän mittaan voi muun muassa tutustua pielavetisten yhdistysten ja mökkiläisneuvoston toimintaan, herkutella muurinpohjaletuilla, laulaa yhdessä muiden kanssa sekä nauttia elävästä musiikista. Toripaikat ovat maksuttomia, joten kuka tahansa on tervetullut vaikka kirpparia pitämään. 

Viime kesänä alkaneet Pielavesi-Areenat saavat jatkoa, kun 6.7., 13.7. sekä 3.8. torilla huastellaan. Aiheina ovat vuorollaan Pielaveden luonto, lapsuuden ainutkertaisuus sekä pielavetisyys.  

Uutena ohjelmanumerona tarjolla on opastetut Kyläkävelyt. Ne lähtevät heinäkuussa lauantaisin torilta ja reitin varrella tutustutaan kirkonkylän vanhoihin historiallisiin kohteisiin ja rakennuksiin sekä niiden taustoihin. Innoituksena opastuksille ovat toimineet viime vuonna suuren suosion saaneet Pielaveden 150v-juhlavuoden historiatapahtumat. 

Pielaveden toripäivät:

Lisää torin tapahtumia löydät alempaa.

Torikartta, kesä 2024

Torin myyntipaikoista ja muista toiminnoista saat lisätietoa alla olevasta kartasta sekä sivulta https://pielavesi.fi/tori/

Sivun lyhytosoite: pielavesi.fi/torikesä