Siirry sisältöön

Vekaravaara

Vekaravaara

Päiväkoti Vekaravaara on vuonna 2017 valmistunut pieni kodinomainen yksikkö, joka sijaitsee lähellä luontoa Pohjois-Pielaveden koulun yhteydessä noin 17 km:n päässä Pielaveden kirkonkylästä. Vekaravaaran toimintaa ohjaavat arvot ovat välittäminen, turvallisuus, tasa-arvoisuus ja kiitollisuus.  

Yhteisöllisyys on yksi Vekaravaaran toimintaperiaatteista. Toimintamme perustuu lapsilähtöiseen ajatteluun ja kasvatusyhteistyöhön, jossa lapsen huoltajat ja päiväkodin henkilökunta sitoutuvat toimimaan yhdessä lapsen parhaaksi. Toiminnassa korostamme positiivista pedagogiikkaa ja kaikkien vahvuuksia. Pienenä yksikkönä Vekaravaarassa toimintaa pystytään toteuttamaan lapsen ikä- ja kehitystason sekä yksilöllisten tarpeiden mukaiseksi. Kaikki lapset ja aikuiset tuntevat toisensa ja sisaruksilla on mahdollisuus olla lähellä toisiaan.

Päiväkotia ympäröivä kaunis ja monimuotoinen luonto luo monia mahdollisuuksia toteuttaa laadukasta ja monipuolista varhaiskasvatusta ympäri vuoden. Luonnon tarjoamat mahdollisuudet kuten toiminnan siirtäminen ulos, metsäretket, majojen rakentaminen, seikkaileminen, luonnonmateriaaleista askarteleminen sekä luonnon kiertokulun tutkiminen vuodenaikojen mukaan ovat yksi keskeisimpiä toimintamuotojamme.

Sijaintimme koulun yhteydessä luo meille hyvät yhteistyömahdollisuudet koulun kanssa. Käytössämme on myös koulun pihan tarjoamat mahdollisuudet sekä luistelukaukalo, hiihtolatu ja liikuntasali monipuolista liikkumista varten. Liikkuminen ja tekemisen ilo ovatkin tärkeitä periaatteitamme.  

Päiväkoti on avoinna arkipäivisin lasten varhaiskasvatustarpeen mukaan. Vekaravaaran ollessa suljettuna päiväkoti Tarulinna toimii varahoitopaikkana sekä tarjoaa ilta- ja viikonloppuhoitoa.