Siirry sisältöön

Kaikki Pielaveden kunnan katuvalaisimet vaihdetaan ledeiksi loppuvuoden 2023 aikana

Uutinen
12.10.2023

Pielaveden kunnassa on edellisen kerran vaihdettu katuvalaisimia led-valaisimiin vuonna 2020, jolloin niistä vaihdettiin noin puolet. Vuoden 2023 aikana on tarkoitus vaihtaa myös jäljelle jääneisiin kunnan katuvalaisimiin led- valaisimet. Uusien led-valaisimien asennustyö aloitetaan lokakuun aikana ja työn on määrä päättyä viimeistään joulukuun loppuun mennessä. Led- valaistuksen etuina ovat muun muassa sen pitkäikäisyys ja energiatehokkuus.

Pielaveden kunta on touko-kesäkuussa pyytänyt tarjouksia katuvalojen ja pylväiden hankinnasta. Tarjouksia saapui määräaikaan mennessä kaksi kappaletta. Tekninen lautakunta on 11.7.2023 hyväksynyt hankintaan annetut tarjoukset ja päättänyt, että hankinnan kohteena olevat katuvalot ja pylväät hankitaan kokonaishinnaltaan edullisimmalta tarjoajalta, Pielaveden Sähkötalo Oy:ltä.

Katuvalojen vaihtaminen led-valaisimiin toteutetaan Kuntarahoitus Oyj:n leasingrahoituksella. Leasingrahoituksen tarkoituksena on, että uusien katuvalojen hankintaa varten otettu leasingrahoitus maksetaan takaisin hankinnasta saatujen säästöjen kautta (sähkönkulutuksen pieneminen energiatehokkaampien valaisimien myötä). Takaisinmaksuajan jälkeen kuntaan voidaan saada tehtyä pysyviä säästöjä.