Siirry sisältöön

Kirjaston palvelut ovat suljettuna 15.-29.5.

Tiedote
6.5.2024

Rutakko-kirjastojen kirjastojärjestelmä päivittyy toukokuussa.

Pielaveden kirjaston palveluiden käyttökatko alkaa 14.5. klo 13 ja päättyy 29.5. Kirjaston ovet ovat tämän ajan kiinni asiakkailta. Päivän sanomalehtien lukumahdollisuus on Opinportin (Koulutie 3) sisääntuloaulassa päivittäin klo 7-19 kirjastosulun ajan.

Kirjasto palvelee jälleen 30.5.

Muistilista ennen käyttökatkoa:

Ylä-Savon kirjastoverkko Rutakko ottaa ensimmäisenä kirjastoverkkona Suomessa käyttöön Axiell Finland Oy:n Quria -kirjastojärjestelmän. Rutakko on käyttänyt pitkään Axiellin aikaisempaa Aurora-kirjastojärjestelmää, joten uuden järjestelmän päivitys pilotti-hankkeena tarjoaa hyviä mahdollisuuksia uudistaa toimintaa. Quria on käytössä monissa kirjastoissa Euroopassa, mutta Suomessa yleisistä kirjastoista tällä hetkellä vain Vaasan kaupunginkirjastossa. Uudella järjestelmällä on useita teknisiä ja sisällöllisiä etuja, jotka kehittävät toimintaa sisäisestä ja kirjastoammatillisesta näkökulmasta. Tämä luo puolestaan mahdollisuuksia entistä paremmalle asiakaspalvelulle!

Asiakkaalle uudistus näkyy ensimmäisenä uutena mobiilikirjastona, jonka ulkoasu ja toiminnallisuudet parantuvat. Uudessa sovelluksessa mm. hakutoiminnot ovat paremmat, voit hallita lainojasi ja varauksiasi, vastaanottaa ilmoituksia erääntyvistä lainoista ja varauksista sekä kirjaston tiedotteita. Sovellus mahdollistaa myös itsepalvelulainauksen ja -palautuksen, eli asiakas voi lainata ja palauttaa aineistoa omalla älylaitteellaan. Uusi maksuton mobiilisovellus tulee ladattavaksi sekä Googlen Play-kauppaan että Applen App Storeen, ja se avautuu asiakkaille 29.5. Sovelluksen itsepalvelutoimintoja otetaan kirjastoissa käyttöön vaiheittain. Myös verkkokirjastoa tullaan jossain vaiheessa uudistamaan.

Uuden järjestelmän käyttöönoton vuoksi kirjaston palveluissa on laaja käyttökatko 15.–29.5. Tämä tarkoittaa, että verkkokirjasto, omatoimikirjasto, nykyinen mobiilikirjasto, Cineast-elokuvapalvelu sekä tiedonhaku, lainaus, palautus, varaaminen ja lainojen uusiminen ovat poissa käytöstä tällä ajalla. Myös uuden aineiston lainaiskuntoon laittaminen keskeytyy 26.4. alkaen.

Kirjastot avataan porrastetusti siten, että 29.5. avataan Lapinlahden, Rautalammin, Rautavaaran ja Sonkajärven kirjastot, muut Rutakon kirjastot, mukaan lukien Pielavesi, avautuvat 30.5.

Pielaveden kirjaston ovet ovat kiinni 15.-29.5. Sanomalehtien lukumahdollisuus on Opinportin aulassa (Koulutie 3) päivittäin klo 7-19. Aineistoa voi palauttaa kirjaston palautuslaatikkoon, mutta lainat poistuvat asiakkaan tiedoista vasta 30.5. jälkeen. Eräpäiviä on jatkettu 10.6. saakka, eikä käyttökatkon aikana muodostu myöhästymismaksuja.

Järjestelmäpäivitys on valmis 30.5., jolloin kaikki palvelut ovat jälleen käytössä. Kirjastossa tehdään kovasti töitä, jotta varmistetaan päivityksen onnistuminen ja palveluiden avautuminen asiakkaille aikataulussa. Pahoittelemme päivityksestä aiheutuvaa haittaa!