Siirry sisältöön

Suomessa toimitettavat vaalit

Eduskuntavaalit

Eduskuntavaaleissa valitaan Suomen eduskuntaan 200 kansanedustajaa. Vaalit pidetään  joka neljäs vuosi, huhtikuun kolmantena sunnuntaina. Seuraavat vaalit ovat vuonna 2027.

Kuntavaalit

Kuntavaaleissa valitaan kuntien ja kaupunkien valtuustoihin valtuutetut ja varavaltuutetut. Vaalit pidetään joka neljäs vuosi, huhtikuun kolmantena sunnuntaina. Seuraavat vaalit ovat vuonna 2025.

 Tasavallan presidentin vaali

Suomen presidentin vaali on suora kansanvaali jossa valitaan Suomen tasavallan presidentti kuuden vuoden toimikaudeksi. Vaalit pidetään joka kuudes vuosi, tammikuun neljäntenä sunnuntaina. Seuraavat vaalit ovat vuonna 2024.

Euroopan parlamentin vaalit

Euroopan unionin jäsenmaiden kansalaiset valitsevat edustajansa Euroopan parlamenttiin. Euroopan parlamentin vaalit (europarlamenttivaalit) pidetään joka viides vuosi. Kesäkuun ensimmäisen viikon to-su välisenä aikana. Jäsenmaat voivat itse valita minä näistä neljästä päivästä ne vaalinsa järjestävät . Seuraavat vaalit ovat vuonna 2024.

Aluevaalit

Aluevaalit pidetään joka neljäs vuosi yhdessä kuntavaalien kanssa. Aluevaaleissa valitaan hyvinvointialueen valtuustoihin valtuutetut ja varavaltuutetut. Hyvinvointialueella on vastuu sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestämisestä. Seuraavat aluevaalit ovat vuonna 2025.

SEURAAVAT TOIMITETTAVAT VAALIT

EUROPARLAMENTTIVAALIT 2024

Vaalipäivä 9.6.2024

Ennakkoäänestys kotimaassa 29.5. – 4.6.2024

Räisänen Henna

tiedonhallinnan asiantuntija

keskusvaalilautakunnan sihteeri, tarkastuslautakunnan sihteeri

040 670 5812

henna.raisanen@pielavesi.fi