Siirry sisältöön

Opinportti- ja nykyisen kirjastorakennuksien suunnittelutyöryhmä teki tutustumiskäynnit hanketta vastaaviin koulu- ja kirjastorakennuksiin

Uutinen
22.1.2024

Osa Opinportin saneerauksen ja laajennuksen sekä nykyisen kirjastorakennuksen saneerauksen suunnittelutyöryhmästä osallistui perjantaina 19.1.2024 tutustumiskäynneille, jotka tehtiin hanketta vastaaviin koulu- ja kirjastorakennuksiin Pyhäjoella ja Alavetelissä. Molemmat rakennukset olivat uudiskohteita, joiden arkkitehti- ja pääsuunnittelijana on ollut Arkkitehtitoimisto Jorma Paloranta Oy. Myös Pielaveden Opinportin saneerauksen ja laajennuksen sekä nykyisen kirjastorakennuksen saneerauksen kokonaissuunnittelusta vastaa sama suunnittelija kuin tutustumiskohteissa.

Suunnittelutyöryhmä tutustui ensin Pyhäjoella sijaitsevaan Saaren kouluun, jossa toimii sekä ala- että yläkoulu. Koulurakennuksen yhteydessä on myös kolmelohkoinen liikuntasali. Uusi koulu- ja liikuntarakennus on ollut käytössä noin 1,5 vuoden ajan. Koulu- ja liikuntarakennuksen vieressä sijaitsee myös vanhempi lukiorakennus. Myös lukiolaiset käyttävät uuden koulurakennuksen opetus- ja ruokailutiloja.

Alla Saaren koulusta otettuja valokuvia.

Saaren koulu
Saaren koulun aula- ja kokoontumistila

Seuraavaksi suunnittelutyöryhmä tutustui Alavetelissä sijaitsevaan kirjastorakennukseen, jonka yhteydessä toimii myös esi- ja alakoulu. Uusi rakennus on ollut kuntalaisten käytössä noin neljän vuoden ajan.

Alla Alavetelin kirjastosta otettu valokuva.

Alavetelin kirjasto

Lue lisää Opinportin saneerauksesta ja laajennuksesta sekä nykyisen kirjastorakennuksen saneerauksesta: