Siirry sisältöön

Pielaveden Säviällä avautumassa ainutlaatuinen yrittämisen paikka

Tiedote
27.9.2023

Säviän historiallisessa meijeri- ja myllykiinteistöissä on avautumassa harvinainen mahdollisuus. Nykyiset omistajat, Osuuskunta Maitosuomi ja Kairest Oy, ovat organisoimassa toimintaansa uudelleen ja tarjoavat uusille yrittäjille mahdollisuuden harjoittaa liiketoimintaa ainutlaatuisessa miljöössä Päijänteen vesistöreitin varrella.

Olemme toimineet Säviällä useiden vuosikymmenien ajan. Tällainen perintö on arvokas ja haluamme avata vastuullisesti keskustelun kiinteistön tulevaisuudesta

Maitosuomen toimitusjohtaja Ilpo Lukkarinen

Osuuskunta Maitosuomi ja sen edeltäjät ovat pyörittäneet monipuolista toimintaa Säviän mylly- ja myymäläkiinteistössä jo vuodesta 1950 alkaen. Viljelijöitä palveleva kivijalkakauppa Valmakauppa siirtyi Säviältä viime syksynä verkko- ja puhelinyhteyksien päähän ja myllytoiminta muualle jo aiemmin. ”Olemme toimineet Säviällä useiden vuosikymmenien ajan. Tällainen perintö on arvokas ja haluamme avata vastuullisesti keskustelun kiinteistön tulevaisuudesta”, sanoo Maitosuomen toimitusjohtaja Ilpo Lukkarinen. Kairest Oy vastaa vanhalla meijerillä tilausravintolatoiminnasta. Yrittäjä Seppo Ruotsalaisella on jatkuvasti idea jos toinenkin taskussaan, ja mielellään hän siirtäisi tietotaitoaan seuraavalla sukupolvelle.

Säviä sijaitsee Päijänteen vesistön pohjoisosissa. Pohjoisempana on vielä vierasvenesatama Pielaveden keskustassa, jonne on vesitse matkaa noin 5 km. Etelän suunnassa ovat mm. Pielaveden laaja hiekkarantainen virkistysalue Hirviniemi (10 km), Tervossa sijaitseva luonto- ja elämyskohde Koskisydän (30 km) sekä mahdollisuus jatkaa vesiteitse vaikka Lahteen asti. Autolla Säviälle pääsee kantatie seiskaseiskaa eli Siilinjärvi-Viitasaari -tietä pitkin.

Säviä on aktiivisten ihmisten kylä. Ideat, innovaatiot ja yhteishenki kulminoituvat harva se päivä yhteiseksi toiminnaksi. Pielaveden käynnissä olevana 150v-juhlavuonna säviäläiset ovat järjestäneet mm. äitienpäivän konsertin, avoimet kylät -tapahtuman, rantakirkon sekä yhteisöllisiä taidetapahtumia. Syyskuun alussa pidetty Valojen ilta -tapahtuma kuvaa hyvin kyläläisiä, jotka rakensivat kylän keskustaan yksissä tuumin ja talkoilla omat katuvalot.

Säviän elinvoimailta 3.10.2023

Säviän elinvoimailta pidetään tiistaina 3.10.2023 klo 18 alkaen vanhassa meijerissä, Juhlarannassa (Säviäntie 173).

Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet, yrittäjät, kyläläiset, pielavetiset ja tiedotusvälineiden edustajat.

Säviän elinvoimaillan ohjelma:
– Tervetuloa, kunnanjohtaja Johanna Viita
– Mylly- ja myymäläkiinteistön tulevaisuus, hallintopäällikkö Riitta Vahter, Osuuskunta Maitosuomi
– Majoitus- ja ravitsemustoiminnan kehittämismahdollisuudet vanhalla meijerillä, yrittäjä Seppo Ruotsalainen Kairest Oy
– Säviän rannan omistus ja käyttömahdollisuudet, puheenjohtaja Kalervo Saastamoinen, Säviän osakaskunta
– Keskustelua

Tilaisuudessa kahvitarjoilu

Lisätietoja:
toimitusjohtaja Ilpo Lukkarinen, puh. 050 384 0479, Osuuskunta Maitosuomi
yrittäjä Seppo Ruotsalainen, Kairest Oy, puh. 0500 122 549
kunnanjohtaja Johanna Viita, puh. 040 753 0630