Siirry sisältöön

Pielavesi 150 vuotta

Uutinen
26.5.2023
Pielaveden kunta on 150-vuotias!

Pielaveden kunta on perustettu vuonna 1873. Pielaveden kunta täyttää 150 vuotta vuonna 2023.

Kuntastrategiassa on määritelty kunnan olemassa olon tarkoitus. Kunta on olemassa kuntalaisia varten mahdollistaen ympärivuotisen turvallisen asumisen ja elämisen ympäristön sekä sujuvan arjen. Kunta edistää asukkaidensa hyvinvointia ja alueensa elinvoimaa kaikki ikäryhmät ja elämäntilanteet huomioiden.

Yhteisöllisyys on yksi arvoista, johon kunnan toiminta perustuu.

Huolehdimme ja välitämme toisistamme sekä keskuudessamme vallitsee vahva me-henki. Muut kuntastrategian arvot ovat rohkeus, oikeudenmukaisuus, yrittäjämyönteisyys ja positiivisuus. Arvojen on hyvä näkyä juhlavuoden suunnittelussa, valmistelussa ja toteutuksessa.

Juhlavuoden suunnittelu, valmistelu ja toteutus tapahtuvat yhdessä kuntalaisten, yhdistysten ja yritysten kanssa. Kunta toivottaa kaikki kuntalaiset tervetulleiksi osallistumaan juhlavalmisteluihin. Myös kunta järjestää ohjelmaa. 

Liisa Palosaaren ”Pielavesi 150 kuvaa”

Liisa Palosaari on maalannut Pielaveden juhlavuoden kunniaksi 150 Pielavesi-aiheista joulukorttia.

Pielaveden kunnan 150 vuoden juhlavuoden viettoa ja tapahtumia seuraillessa tuli mieleen, miten voisin itsekin osallistua. Lokakuussa syntyi idea ja haaste: josko ehtisin maalata 150 kuvaa, pieniä jouluisia kortteja, joiden aiheet ovat Pielavedeltä.

Liisa Palosaari

Joulukortit ovat nähtävissä verkkonäyttelynä Liisa Palosaaren Facebook-albumissa.

Paavo Castrén – minun Pielaveteni jakaantuu kolmeen aikakauteen

Emeritusprofessori Paavo Castrénin Minun Pielaveteni -tapahtumasarjassa pitämä puhe Pielavedellä 19.8.2023. Voit tutustua puheeseen alla olevasta ladattavasta tiedostosta.

Rautanen Laura

ma. liikunta- ja vapaa-ajanohjaaja

040 660 5635

laura.rautanen@pielavesi.fi