Siirry sisältöön

Vuokrakoti Pielavedeltä

Tarjoamme kohtuuhintaisia ja turvallisia koteja kaikenlaisiin elämäntilanteisiin. Kaikki kohteemme ovat ARA-vuokra-asuntoja.

Perheille tai yksinasuville, senioreille, ensimmäiseen omaan kotiin muuttaville ja yhteistä kotia etsiville. Vuokra-asuntomme soveltuvat yhtä hyvin vaikka keikkatyössä olevien työsuhdeasunnoiksi. 

Kysy lisää sähköpostilla, soittamalla meille tai voit myös suoraan täyttää asuntohakemuksen ja toimittaa sen meille.

Asukasdemokratialla tarkoitetaan asukkaiden osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia talon hallintoa ja hoitoa koskeviin päätöksiin.

Asukasdemokratian tavoitteena on edistää vuokratalon omistajien ja vuokralaisten välistä tiedonvälitystä, yhteistyötä ja luottamusta ja lisäksi keskinäistä vastuuntuntoa taloa koskevissa asioissa. Vuokrataloihin pyritään luomaan me-henki.

Asukaskokouksessa voidaan valita asukastoimikunta tai yhteyshenkilö hoitamaan yhteisiä asioita. Asukkaat voivat ottaa kantaa esim. järjestyssääntöihin, autopaikkojen sekä yhteisten tilojen käyttöön tai talkoisiin.

Asukastoiminnan etuja

  • Tarjoaa vaikutuskanavan asukkaille.
  • Aktivoi asukkaita ajamaan etujaan omasta näkökulmasta.
  • Lisää yhteisöllisyyttä.
  • Lisää asukkaiden arvostusta lähiympäristöä kohtaan.
  • Lisää asumisviihtyvyyttä ja turvallisuutta.
  • Ennaltaehkäisee mahdollisia ilkivalta- tai järjestyshäiriötapauksia.

Haluatko kehittää asumistasi? Liity asukastoimikuntaan!

Asukastoimikunnassa pääset vaikuttamaan oman asuinalueesi asumiseen ja viihtyvyyteen.
Asukastoimikunta toimii ripeänä linkkinä asukkaiden ja vuokrataloyhtiön hallinnon välillä.

Pielaveden Vuokrataloilla on tällä hetkellä yksi asukastoimikunta, joka toimii Hukantie 1 ja 3 sekä Kontiotie 8 alueella.

Asukastoimikunnan toimintaa johtaa toimikunnan puheenjohtaja. Jäsenten määrä toimikunnassa riippuu alueen koosta.
Toimikunta pitää asukaskokouksia, joissa päätetään asukkaiden yhteisistä asioista.

Toimikunta on hyvä ja nopea keino tehdä vuokrataloyhtiön hallinnolle aloitteita asukkaille tärkeistä asioista. Kaikki asukkaat voivat tehdä aloitteita esittämällä ne oman toimikunnan puheenjohtajalle tai jäsenelle. Aloitteet voivat koskea esim. yleisten tilojen käyttöä, korjaustarpeita, piha-alueiden kehittämistä tai vapaa-ajan toimintaa.

Huom! Kaikki asukkaat voivat tehdä aloitteita jäsenyydestä riippumatta!

Asukasdemokratiasta voit lukea lisää ARA:n verkkosivuilta(siirryt toiseen palveluun) tai kysy lisätietoja toimistolta.

Tule mukaan vaikuttamaan oman talosi asumisviihtyvyyteen ja asioiden hoitoon!

Hukantie 1, Hukantie 3 ja Kontiotie 8 asukastoimikunta

Eija Hult, jäsen eija.hult@pielavesi.fi
Hannu Tuppurainen, jäsen
Kari Masalin, jäsen

150
asuntoa
8
rivitaloa
3
kerrostaloa

Asunnon hakeminen

Asuntohakemuksen voit joko täyttää sähköisesti tällä sivustolla, tai vaihtoehtoisesti toimittaa paperisen lomakkeen toimistolle. Tarvittaessa paperilomakkeen saat myös toimistoltamme. 

Lähettämällä asuntohakemuksen hyväksyt, että tarkistamme hakijoitten luottotiedot Suomen Asiakastiedon luottotietorekisteristä.

Kysy vapautuvia asuntoja toimistolta.

Suurimman osan vapautuvista asunnoista välitämme heti kun ne tulevat tarjolle,
emmekä sen vuoksi julkaise täällä kaikkia asuntoja.

Huomaathan, että tilanne vapaiden asuntojen osalta voi muuttua, joten listauksen vapaat asunnot voivat olla jo tarjottuina ja/tai varattuina. 

Hakemuksen täyttäminen

Kerro asuntohakemuksessa minkälaista asuntoa haet ja täytä siihen kaikkien asumaan tulevien tiedot. Perustele aina asunnon tarpeesi ”muut asunnon tarpeeseen vaikuttavat seikat” -kohdassa mikäli asunnon tarpeesi ei selviä muualta hakemuksesta. Hakemuksen liitteet pyydämme toimittamaan tarvittaessa.

Täytäthän asuntohakemuksen heti, kun suunnittelet muuttoa.

Sähköisen asuntohakemuksen lisäksi voit myös lähettää hakemuksen meille sähköpostin liitteenä, postitse tai tulla toimistolle täyttämään sen.

Täytä asuntohakemus verkossa

Hakemus on voimassa 6 kuukautta!

Voit uusia hakemuksen ottamalla yhteyttä toimistolle. Mikäli hakija kieltäytyy tarjotusta asunnosta ilman riittävää perustetta, tai jättää vastaamatta asuntotarjoukseen määräaikaan mennessä, hakemus poistetaan.

Ilmoitathan asuntotoimistoon, jos saat asunnon muualta tai jos haluat muun syyn takia perua hakemuksesi.

Asukasvalintoihin vaikuttavat monet tekijät. Kaikki asuntomme ovat ARA-rahoitteisia, joka tarkoittaa, että asukasvalinnoissa pyritään tarjoamaan asuntoja niitä eniten tarvitseville. Asukasvalintoihin vaikuttavat hakijan asunnontarpeen kiireellisyys, elämäntilanne, tulot ja varallisuus. Asukasvalinnoissa noudatetaan ARA:n asettamia ohjeita.

Varsinaisia asuntojonoja ei siis ole, koska asunnot on osoitettava niitä eniten tarvitseville, eikä asuntoja jaeta jonotusjärjestyksessä.

Vuokrasopimuksen velvoitteiden täyttämisen varmistamiseksi asetetaan vakuus (AHVL 8§), joka asukkaan tulee toimittaa Kiinteistö Oy Pielaveden Vuokrataloille ennen sopimuksen alkamista. Vuokralainen saa huoneiston hallinnan itselleen kun vakuus on toimitettu vuokranantajalle. 

Vakuus palautetaan kuukauden kuluttua vuokrasuhteen päättymisestä, mikäli huoneisto on kunnossa, huolellisesti siivottu, eikä vuokranantajalla ole vuokra- tai muita saatavia (AHVL 25§).

Normaali vakuus on yhden kuukauden vuokralaskua vastaava rahavakuus, joka maksetaan erillisellä tilisiirrolla. 

Henkilötakaus

Vaihtoehtoisesti vakuus on 2 henkilötakaajaa, jotka takaavat kaikkien vuokrasopimuksen ehtojen täyttymisen kahden (2) kuukauden vuokraa vastaavasta summasta. Takaajien luottotiedot tarkistetaan (takaajilla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä).

Merkintä luottotiedoissa?

Tarkistamme kaikkien meiltä asuntoa hakevien luottotiedot Suomen Asiakastieto Oy:n luottotietorekisteristä ennen vuokrasopimuksen solmimista. Luottotietomerkinnät vaikuttavat vuokravakuuden määrään siten, että pyydettävä vuokravakuus on 2-3 kk:n vuokran suuruinen riippuen häiriön laadusta ja määrästä. 

Y-tunnus: 0879629-3
Yritys rekisteröity: 31.12.1991
Yritysmuoto: Osakeyhtiö
Kotipaikka: Pielavesi
Postiosoite: Puustellintie 10, 72400 Pielavesi

Kiinteistö Oy Pielaveden Vuokratalot on Pielaveden kunnan 100% omistama tytäryhtiö, jonka toimialana on hankkia, omistaa ja vuokrata Pielaveden kunnan alueella asuntoja, asumiskäyttöön varattuja kiinteistöjä ja asunto-osakeyhtiöiden osakkeita ja tämän toiminnan kannalta välttämätöntä muuta omaisuutta sekä harjoittaa isännöinti-, kunnossapito- ja rakennuttamistoimintaa. 

Yhtiö omistaa ja isännöi tällä hetkellä kolmea kerrostaloa ja kahdeksaa rivitaloa, joissa on yhteensä 150 vuokrattavaa asuntoa.

Yhtiön hallitus 

Mika Hartikainen, puheenjohtaja
Reijo Hyvärinen
Juha Partanen
Hannu Voutilainen, asukasjäsen

Toimitusjohtaja
Jouni Tissari

Y-tunnus 0879629-3

Toivomme, että lähetätte laskunne ensisijaisesti verkkolaskuina. Verkkolaskujen käsittely on sekä lähettäjälle että vastaanottajalle nopeampaa, luotettavampaa ja edullisempaa kuin paperilaskujen käsittely.

Verkkolaskuosoitteemme

Verkkolaskuosoite 003708796293
Operaattoritunnus 003721291126
Operaattoritunnus, jos lähettäjä käyttää pankkia operaattorina DABAFIHH

Vuokraustoiminnassa henkilötietojen käsittelyn tarkoituksena on vuokralaisen valinta ja vuokrasuhteen hoitaminen. Ennen vuokrasopimuksen tekemistä keräämme asunnonhakijoiden henkilötietoja asuntohakemuksella. Vuokranantajan oikeus käsitellä tietoja perustuu silloin sopimusta edeltävien toimenpiteiden toteuttamiseen, eli vuokralaisen valintaan. Käsittely tapahtuu vuokralaisen pyynnöstä, kun vuokralaisehdokas antaa itse tietonsa vuokranantajalle.

Vuokrasopimuksen tekemisen yhteydessä vuokranantajan ja vuokralaisen välille muodostuu sopimussuhde, joka oikeuttaa vuokranantajan käsittelemään vuokralaista koskevia tietoja. Vuokrasuhteen perusteella henkilötietoja voi käsitellä sopimuksen tekemistä, vuokrasuhteen hoitamista, laskuttamista ja reklamaatiotilanteiden hoitamista varten.

Jos vuokrasopimuksen mukaisten velvoitteiden vakuudeksi annetaan henkilötakaus, on vuokranantajalla oikeus käsitellä myös takauksen antaneen henkilön tietoja. Perusteena tietojen käsittelylle on tässäkin tapauksessa sopimussuhde, joka muodostuu vuokranantajan ja takaajan välille.

Vuokralaisen lisäksi asunnossa saattaa asua myös muita henkilöitä, joiden tietoja vuokranantajalla on tarve käsitellä. Vuokrasopimuksen perusteella vuokranantajalla on oikeus käsitellä tietoja myös vuokralaisen kanssa samassa asunnossa asuvasta avo- tai aviopuolisosta, koska nämä ovat lain mukaan
yhteisvastuussa vuokrasopimuksen mukaisista velvoitteista asunnossa asuessaan. Muiden asukkaiden, kuten perheeseen kuuluvien lasten tai mahdollisen alivuokralaisen, osalta vuokranantajan oikeus käsitellä henkilötietoja perustuu vuokranantajan oikeutettuun etuun. Omien oikeuksiensa turvaamiseksi
vuokranantajalla on oikeus tietää, keitä asunnossa asuu.

Lisätietoa henkilötietojen käsittelystä löydät tietosuojaselosteesta(avautuu uuteen ikkunaan).(siirryt toiseen palveluun)

Ota yhteyttä

Anttonen Laura

Kiinteistö Oy Pielaveden vuokratalot, isännöitsijä

040 489 4201

laura.anttonen@pielavesi.fi

Kiinteistö Oy Pielaveden Vuokratalot

toimitusjohtaja

040 595 7767

jouni.tissari@pielavesi.fi