Siirry sisältöön

Pielaveden ja Keiteleen kansalaisopisto

Pielaveden ja Keiteleen kansalaisopisto tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia harrastamiseen ja osaamisen kehittämiseen.

Pielaveden ja Keiteleen kansalaisopisto tukee kuntalaisten ja vapaa-ajan asukkaiden hyvinvointia tarjoamalla monipuolisia oppimisen ja kehittymisen mahdollisuuksia sekä siihen liittyvää vapaa-ajan toimintaa. Kansalaisopisto tarjoaa monipuolisia oppimisen ja kehittymisen mahdollisuuksia alueen väestölle. Kansalaisopistossa voit opiskella monenlaisia asioita esimerkkeinä kädentaidot, musiikki, kielet.

Kursseista ilmestyy kahdesti vuodessa kurssikooste, jossa on kurssien tiedot. Kaikissa ryhmissä on sitova ennakkoilmoittautuminen.

Kansalaisopiston Pielaveden toimipiste sijaitsee Opinportissa ja myös suurin osa opetuksesta järjestetään siellä. Keiteleen toimipiste sijaitsee kirjastolla ja opiskelu tapahtuu Tossavaisen kulman ja koulun tiloissa.

Pielaveden ja Keiteleen kansalaisopiston arvot

Asiakaslähtöisyys, jossa lähtökohtana on opiskelijoiden hyvinvointi, viihtyvyys sekä oppimis- ja sivistystarpeet kaikissa ikäluokissa. Seurataan kyselyin ja palauttein.

Laadukas osaaminen. Hyödynnetään alueella olevaa osaamista ja tuetaan opettajuutta.

Työn ilo, jossa toimitaan ”rakkaudesta lajiin”.

Toiminta on avointa ja läpinäkyvää.

Ihmisten luovuus ja erilaisuus nähdään voimavarana.

Lähipalvelulla opiston kurssit tuodaan lähelle kuntalaisia.

Yhteinen kansalaisopisto, jossa palveluja toteutetaan ja suunnitellaan yhteistyössä.

Voit tutustua kansalaisopiston kurssiohjelmaan opiston verkkosivuilla. Voit ilmoittautua kurssille Hellewi -verkkopalvelussa tai puhelimitse. Tarvitset ilmoittautumiseen kurssin numeron.

Kansalaisopistossa voit opiskella yksittäisillä kursseilla tai hankkia käyttöösi henkilökohtaisen kausikortin, jolla voit opiskella niin paljon kuin haluat lukuvuoden (syyskuu-elokuu) aikana. Käytössä on myös perhekortti, jolla vanhemmat ja alle 18-vuotiaat lapset voivat opiskella lukuvuoden (syyskuu-elokuu) aikana niin paljon kuin haluavat.

Kurssimaksut on jaettu neljään maksuluokkaan:

 • 1 €/h
 • 1,3 €/h
 • 1,5 €/h
 • Markkinahintaiset kurssit
  Maksettua kurssimaksua ei palauteta. Yli 100 euron kurssimaksut voidaan pyydettäessä laskuttaa kahdessa erässä.
  Lisäksi voit opiskella kausi- tai perhekortilla:
 • Kausikortti 150 €
 • Perhekortti 230 €
  Maksuvälineenä käy myös ePassi. Ilmoita toimistoon, jos haluat käyttää ePassia maksuvälineenä.

Muistoja kansalaisopiston toiminnasta vuosien varrella kuvina ja tallenteina löydät kansalaisopiston Facebook-sivulta(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) sekä seuraavista linkeistä:

ISIEMME MUISTOLLE – Jatkosota Rukajärven suunnalla 3-osainen videoelokuva. Kolmen DVD:n boksi 60 €.

1. osa POJAT ISIEN JÄLJILLÄ, 69 min.
2.osa ASEMASOTAA KENTTÄVARTIOISSA, 79 min.
3.osa MUURMANNIN RADALTA RAUHAN TULOON, 77 min.

EVAKON TAIVAL – EVAKOIDEN TARINAT VIDEOELOKUVASSA
Kansalaisopiston videoryhmässä on toteutettu tallennusprojekti, jossa haastateltiin Karjalasta viime sotien aikana kotiseutunsa jättämään joutuneita henkilöitä. Neljän DVD:n boksi 70€.

1.osa: KOHTI TUNTEMATONTA, 77min.
Osassa muistellaan elämää Karjalassa, sodan aavistuksia kesällä ja syksyllä 1939, talvisodan syttymistä, ensimmäistä evakkoon lähtöä ja evakkomatkaa.

2.osa: TAKAISIN KOTIIN, 77 min.
Videossa kerrotaan Salmin Karkun kyläläisten joutumista vankileirille, evakoiden asettumista Pohjanmaalle asumaan ja paluusta takaisin Karjalaan sekä elämää Karjalassa jatkosodan aikana.

3.osa: UUTEEN ELÄMÄÄN, 91 min
Osassa kerrotaan kouluajoista ja desanteista jatkosodan aikana. Kesällä 1944 alkaneesta toisesta evakkomatkasta uusille asuinpaikoille Pielavedelle. Videoelokuvan loppuosassa käsitellään heimojen kohtaamista, uskontoa ja Karjalan palauttamista.

Bonus-osa: Uhtuan Evakot 37 min

KEITELE KUVINA valokuvateos. Myynti Keiteleen kunta

” Tämä teos haluaa valottaa millaista elämä on Keiteleellä ollut menneinä vuosina. Kirja kertoo Keiteleen asukkaista työn, ilon ja surun aikoina.
Se haluaa olla kiitoksena niille, jotka ovat kauniin kuntamme rakentaneet.”

PIELAVEDEN KIRKONKYLÄN HISTORIAKIRJA

Rannankylästä tuli Pielaveden kirkonkylä vuonna 1878. Tämä teos
kuvaa kirkonkylän vaiheita sen asukkaiden kokemana ja muistamana. Maaseutumainen kylä on kasvanut vanhimpien kirkonkyläläisten elinaikana nykyaikaiseksi taajamaksi.

”Rannankylästä kirkonkyläksi” kertoo myös koko Pielaveden historiasta. Kirkonkylässä on hoidettu asioita, huviteltu, käyty kirkossa ja kulutettu koulunpenkkiä.  Teoksen sivuilta löytyy kirkonkylän koko elämänkirjo.

Rannankylästä kirkonkyläksi – kirjaa on myynnissä Pielakka -kirjakaupassa sekä opiston toimistossa hintaan 20€/kpl. Toimistosta kirjaa voidaan lähettää myös postin kautta (10€/lähetys, pankkisiirto mukana)

Kirjassa on 496 sivua ja 16-sivuinen väriliite kirkonkylän nykypäivästä. Valokuvia kirjassa on 430, joista suurin osa on ennen julkaisemattomia.

Kansalaisopisto huomioi toiminnassaan laaja-alaisesti kuntalaiset ja reagoi herkästi kurssitoiveisiin mahdollisuuksien mukaan.
Edistää verkostoitumisella ja luovuudella kuntalaisten osaamista, hyvinvointia ja elinvoimaa.

Pielaveden ja Keiteleen kansalaisopiston visio 2030

Leskinen Soile

vapaa-aikapalveluiden päällikkö

Pielaveden ja Keiteleen kansalaisopiston vs. rehtori

040 649 5709

soile.leskinen@pielavesi.fi