Siirry sisältöön

Pielaveden lukio

Pielaveden lukio on vuonna 1954 toimintansa aloittanut yleissivistävä lukio, jossa opiskelee 66 opiskelijaa. Pienenä lukiona Pielaveden vahvuuksia ovat vahva yhteisöllisyys ja oppilaslähtöinen toiminta. Opiskelijoiden vahva huomioiminen ja arkinen kohtaaminen näkyvät lukion yhteishengessä, hyvissä oppimistuloksissa sekä jatko-opintoihin pääsemisessä. 

1954
perustettu
66
opiskelijaa
15
opettajaa

Yleissivistävän koulutuksen lisäksi Pielaveden lukio tarjoaa monipuolista toimintaa opiskelijoilleen. Opiskelijat pääsevät aktiivisesti suunnittelemaan ja järjestämään erilaisia tapahtumia oppilaskunnan toiminnassa tai opintojaksojen sisällä. Opiskelijoiden aktiivista harrastustoimintaa tuetaan opintojaksojen, urheiluakatemian ja kansalaisopiston kurssien kautta. Kansainvälinen toiminta ja yhteistyö ulkomaisten oppilaitosten kanssa on ollut jo vuosikymmeniä keskeinen osa Pielaveden lukion toimintaa. Opiskelijat pääsevät matkustamaan, tutustumaan ja työskentelemään eri kansallisuuksien ja kulttuurien parissa.

Jo mainittujen lisäksi Pielaveden kunnan ja Pielaveden lukion keskeisiä arvoja ovat positiivisuus, rohkeus ja yrittäjämyönteisyys. Tuemme opiskelijoiden henkilökohtaisia tarpeita heidän opiskelussaan ja laadimme opiskelijoille heidän tavoitteisiinsa parhaiten soveltuvan tavan opiskella. Uskomme ja näytämme, kuinka Pielavedeltä ja Pielaveden lukiosta voi ponnistaa kohti omia haaveitaan ja tavoitteitaan. Lukiomme tekee laajaa ja pitkäjänteistä yhteistyötä lähialueen yrittäjien sekä muiden oppilaitosten kanssa. Näin tutustutamme opiskelijoitamme työelämään, monipuolisiin tapoihin opiskella sekä jatko-opintomahdollisuuksiin.

Liittyvät palvelut

Ota yhteyttä

Tissari Merja

lukion rehtori

040 489 4197

merja.tissari@pielavesi.fi

Virolainen Pentti

lukion vararehtori

050 517 6006

pentti.virolainen@pielavesi.fi