Siirry sisältöön

Tärkeä tiedote vesihuoltolaitoksen asiakkaille: Etäluettavien vesimittareiden vaihtotyö alkaa kesäkuussa

Tiedote
27.5.2024

Etäluettavien mittareiden vaihtotyö tehdään 10.-27.6.2024

Pielaveden kunnan vesihuoltolaitos vaihtaa etäluettavia vesimittareita Kirkonkylän ja Säviän alueilla. Vaihtotyön suorittaa VMH Kalibro Oy. Mittareiden vaihto koskee ainoastaan kiinteistön päämittaria eikä huoneistojen alamittareita.

Mittarinvaihdot tehdään 10.-27.6.2024 välisenä aikana. Töitä tehdään arkisin klo 8:00 alkaen. Mittarin vaihtotyöhön kuluu aikaa noin 30 minuuttia. Normaalista vaihtotyöstä ei aiheudu asiakkaalle kustannuksia. VMH Kalibro Oy:n vesimittarin vaihtajalla on kuvallinen henkilökortti ja huoltoauton kyljessä on Kalibro-logo.

Vesihuoltolaitoksen yleisten toimitusehtojen kohdan 10 mukaan yhtiön edustajalla on oikeus päästä kiinteistölle vaihtamaan mittaria. Asiakkaita pyydetään järjestämään mittarinvaihtajalle esteetön pääsy vesimittarin luokse. Mikäli vesimittari on sijoitettu kiintokalusteisiin, tulee mahdolliset suojalevyt tai kaapiston ovet irrottaa etukäteen vaihtotyön mahdollistamiseksi. Omakotitalossa mittari sijaitsee yleensä rakennuksen sisällä, jonne asentajan täytyy päästä sitä vaihtamaan.

Voitte etukäteen itse varata teille sopivimman vesimittarin vaihtoajan suoraan internetistä(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) tai puhelimitse ma-pe klo 8-15.00 välisenä aikana numerosta 040 674 5181.

Pyydämme asiakkailta joustavuutta, jotta asennustyö päästään tekemään sovitussa aikataulussa. Vesihuollon yleiset toimitusehdot edellyttävät, että kiinteistön omistaja tai haltija pitää kiinteistön vesihuoltolaitteiston sellaisessa kunnossa, että vesimittarin vaihto on mahdollista suorittaa ongelmitta. Vesimittarille tuleva putkisto, mittariventtiili ja mittarilta lähtevä putkisto on kiinteistön omistajan omaisuutta ja hänen ylläpitovastuullaan. Jos mittarinvaihdon yhteydessä kiinteistön vesihuoltolaitteistossa ilmenee korjaustarpeita, ne ovat kiinteistön omistajan toimesta ja kustannuksella korjattava.

Vesivahinkoriskin välttämiseksi kannattaa kiinteistön haltijan varmistaa, ettei mittarinvaihdon yhteydessä eikä sen jälkeen kiinteistön vesihuoltolaitteissa ilmene vuotoa. Pyydämme teitä tarkkailemaan mittaria ja siihen liittyvää putkistoa vaihdon jälkeen. Jos huomaatte vuotoa tai vesitippoja, ottakaa välittömästi yhteyttä mittarin vaihtaneeseen asentajaan tai vesilaitoksen vikailmoitukseen.

Pielaveden kunnan vesihuoltolaitoksen asiakkaita on tiedotettu asiasta myös kirjeitse.

Pielaveden kunnan vesihuoltolaitos pahoittelee mittarinvaihdosta mahdollisesti aiheutuvaa häiriötä.

Lisätietoja:

Kokkonen Janne

kuntatekniikan päällikkö

vesi- ja viemärilaitos, liikenneväylät, yleiset alueet, puistot ja viheralueet

050 441 1170

janne.kokkonen@pielavesi.fi

VMH Kalibro Oy,
Vaihtotyön työnjohtaja Kari Soini puh. 040 725 2650