Siirry sisältöön

Luonto- ja ulkoilureitit

Pielaveden kunta ylläpitää kolmea luonto- ja ulkoilureittiä: Urkin polkua, Rantapolkua ja Penkkilenkkiä.

Pielaveden kunta ylläpitää kolmea luonto- ja ulkoilureittiä: Urkin polkua, Rantapolkua ja Penkkilenkkiä.

Urkin poloku (Polku)

Urkin polku lähtee Lepikon torpan (Urho Kekkosentie 121) vierestä ja päättyy Korkeakoskelle. Polku on noin 25 km pitkä ja sen varrella on muutamia taukopaikkoja, joista löytyy nuotiopaikkoja ja uimaranta. Osa taukopaikoista soveltuu myös yöpymiseen.

Rantapolku

Rantapolku kiertää Pielaveden kirkonkylän rantamaisemissa ja se on valaistu. Rantapolku ulottuu Lepikon torpalta Sammalisenniemeen saakka ja sen pituus yhteen suuntaan on noin 7,5 kilometriä. Rantapolku sopii niin lenkkeilijöille kuin pyöräilijöillekin.

Penkkilenkki

Penkkilenkki koostuu 35 selkänojallisesta penkistä, jotka ovat sijoitettu n. 250 m etäisyydelle toisistaan kuitenkin niin, että seuraava penkki on näkyvissä. Penkkilenkillä on 4 karttapaikkaa, joista näkee koko penkkilenkkireitin. Penkkilenkki kiertää osaksi kaunista rantapolkua pitkin kotiseutumuseolta Pielakodille ja kirkonkylän läpi. Penkkilenkin pituus on n. 7 km.

Penkkilenkillä esitetään 13:sta penkin luona paikallishistoriaa. Penkin luota löytyvän opastaulun QR-koodin takaa löytyy niin vanhoja kuin uusia valokuvia sekä tarinoita, joita voi kuunnella ja lukea. Opastauluista löytyvillä liikuntakorteilla esitellään 13 monipuolista lihaskuntoliikettä kuvin ja sanoin ohjeistettuna. Kaikissa liikkeissä hyödynnetään penkkejä. Liikkeet ovat suunniteltu eri ikäryhmille.

Kelkkareitit

Pielavedellä on kaksi kelkkareittiä, jotka löydät alhaalta linkeistä.

Moottorikelkkareitti Pielavesi-Jylänki: https://www.lipas.fi/liikuntapaikat/606326(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Moottorikelkkareitti Vuorikylä-Pielavesi: https://www.lipas.fi/liikuntapaikat/606325(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Ladattavat kartat

Ota yhteyttä

Kokkonen Janne

kuntatekniikan päällikkö

vesi- ja viemärilaitos, liikenneväylät, yleiset alueet, puistot ja viheralueet

050 441 1170

janne.kokkonen@pielavesi.fi