Siirry sisältöön

Vesihuoltolaitoksen palvelumaksut ja taksat muuttuvat 1.1.2024 alkaen

Tiedote
31.10.2023

Vesihuoltolaitoksen palvelumaksut ja taksat muuttuvat 1.1.2024 alkaen

Tekninen lautakunta on päättänyt vesihuoltolaitoksen päivitettyjen palvelumaksujen ja taksojen käyttöönotosta vuoden 2024 alusta alkaen (Tekninen lautakunta 19.9.2023 § 96(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)).

Vesihuoltolaitoksen palvelumaksuja on päivitetty edellisen kerran vuonna 2013 ja sen mukaiset muutokset ovat tulleet voimaan 1.1.2014. Vesihuoltolaitoksen taksoja on päivitetty edellisen kerran vuonna 2020 ja sen mukaiset muutokset ovat tulleet voimaan 1.1.2021.

Vesihuollon ja huleveden viemäröinnin maksujen tulee olla sellaiset, että pitkällä aikavälillä voidaan kattaa vesihuoltolaitoksen uus- ja korjausinvestoinnit ja kustannukset (Vesihuoltolaki 2001/199 § 18). Vesihuoltolaitoksen palvelumaksuissa ja taksoissa on ollut hinnankorotuspainetta, koska toiminnan kustannukset ovat nousseet mutta vastaavasti asiakasmäärät ovat olleet laskussa. Viime vuosina kustannusten nousua on ollut muun muassa sähkössä, tarvikkeissa, polttoaineissa ja henkilöstökuluissa.

Vesihuoltolaitoksen palvelumaksuihin on tehty 5 % hinnankorotus lisä- ja erillismittarimaksuihin, vesimittarin tarkistusmaksuihin, vesimittarin luentamaksuihin, tonttijohtojen rakentamiskustannuksiin, venttiilien sulkemisen ja avaamisen mukaisiin töihin, sakokaivo- ja umpisäiliölietteiden käsittelyyn sekä asiakkaan tilaamiin töihin.

Vesihuoltolaitoksen taksoissa on tehty 5 % korotus liittymismaksuun, perusmaksuun ja käyttömaksuun.

Vesihuoltolaitoksen maksujen muutoksesta on tulossa asiakkaille myös erillinen tiedote asiakkaan laskutusosoitteeseen.

Lue lisää: