Siirry sisältöön

Ylä-Savon työllisyysalue aloittaa toimintansa 1.1.2025

Uutinen
14.12.2023
TE2024-uudistus on kokonaisuus, jossa työnhakijoiden ja työnantajien nykyisin valtion vastuulla olevat TE-palvelut siirtyvät kuntien järjestämisvastuulle vuoden 2025 alusta lähtien.

Tulevaisuudessa palvelut voi järjestää kunta yksin tai useamman kunnan muodostama työllisyysalue.  Muutoksella pyritään parantamaan palveluita kuntalaisten ja alueen työnantajien tarpeiden mukaiseksi. On havaittu, että yksilöllisesti räätälöidyt ja paikalliseen tarpeeseen vastaavat palvelut lisäävät parhaiten kunnan ja alueen elinvoimaa sekä kilpailukykyä. 

Valtioneuvosto on antanut Ylä-Savon työllisyysalueelle luvan järjestää työvoimapalveluita. Työllisyysalueen muodostavat Pielaveden lisäksi Iisalmen ja Kiuruveden kaupungit sekä Sonkajärven ja Vieremän kunnat. Iisalmi toimii järjestämisvastuukuntana.

Ylä-Savon työllisyysalueella on valmisteltu lähipalvelumallia, joka tuo lakisääteiset työllisyyspalvelut jokaiselle paikkakunnalle niin henkilöasiakkaille kuin työnantajille sekä yrittäjille. Lähipalvelun rinnalle tulee digipalvelut, jotta asiakkaiden omatoiminen, aikaan ja paikkaan sitoutumaton asiointi, on myös mahdollista.

Pielavedellä työllisyyspalveluita tulee 1.1.2025 alkaen saamaan Duunikulmassa (Puistotie 11).  Duunikulma jatkaa,  jo totuttuun tapaan, yhteispalvelupisteenä, jossa voi asioida myös Pielaveden kunnan työllisyyskoordinaattorin sekä työikäisten sosiaaliohjaajan luona.

Lue lisää