Siirry sisältöön

SISU-hanke ja Pielaveden kunta järjestävät ympäristöillan 28.5- tule mukaan tutustumaan sekä osallistumaan kunnan ilmastosuunnitelman laadintaan

Tiedote
21.5.2024

SISU- hankkeen ja Pielaveden kunnan järjestämässä ympäristöillassa on mahdollisuus tutustua sekä osallistua kunnan ilmastosuunnitelman laadintaan

Suunnitelmallisen ilmastotyön juurruttaminen Pohjois-Savoon (SISU)- hanke ja Pielaveden kunta järjestävät kaikille kuntalaisille avoimen ympäristöillan Pielaveden valtuustosalissa tiistaina 28.5.204 klo 16.00-18.00.

Ympäristöillan ohjelma:

Klo 16.00 – 16.30 Ilmastosisua arkeen! -kampanjan avaus

SISU-ilmastohankkeen kampanjassa voit pohtia omaa hiilijalanjälkeään Sitran Elämäntapatestin avulla. Kaikille pohjoissavolaisille suunnattuun kampanjaan osallistumalla voit voittaa palkintoja.

Klo 16.30 – 18.00 Pielaveden ilmastosuunnitelma

Pielaveden ilmastosuunnitelman ensimmäinen luonnos on valmis. Tule tutustumaan ilmastosuunnitelmaan ja keskustelemaan sen toimenpiteistä.

Ilmastosuunnitelman sisältö ja tarkoitus

Pielaveden ilmastosuunnitelma on tarkoitus laatia vuosille 2024–2035. Ilmastosuunnitelmassa on useita eri teemoja, kuten ilmastokulttuuri, kestävä energiantuotanto ja -kulutus, vähähiilinen liikenne ja kuntarakenne, kiertotalous ja materiaalien käytön tehokkuus, kestävä ruokatalous, metsätalous ja luonnon monimuotoisuus sekä ilmastomuutokseen sopeutuminen. Ilmastosuunnitelmassa on tarkoitus kuvata kuhunkin teemaan liittyviä toimenpiteitä päästöjen vähentämiseksi sekä kunkin toimenpiteen toteuttaja, aikataulu, vaikutus päästöihin ja miten toimenpiteen toteutumista voidaan mitata. Ilmastosuunnitelman hyväksymisestä päättää kunnanvaltuusto.

Suunnitelmallisen ilmastotyön juurruttaminen Pohjois-Savoon (SISU)- hanke

Pielaveden kunta osallistuu yhdessä muiden SavoGrown kuntien (Suonenjoki, Rautalampi, Tervo, Vesanto ja Keitele) kanssa ”Suunnitelmallisen ilmastotyön juurruttaminen Pohjois-Savoon (SISU)”- hankkeeseen(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun).

Hankkeen tarkoituksena on hillitä ilmastonmuutosta. Hankkeessa selvitetään ja suunnitellaan kunnan kasvihuonepäästöjen vähentämistä ja tehdään kunnallinen ilmastosuunnitelma yhdessä ilmastokoordinaattorin kanssa. SavoGrown toiminta-alueella toimii kaksi ilmastokoordinaattoria, joista toisen vastuualueisiin kuuluvat Pielavesi ja Keitele sekä toisen vastuualueeseen Suonenjoki, Rautalampi, Tervo ja Vesanto.

Kolmivuotinen Euroopan aluekehitysrahaston ja alueen kuntien rahoittama SISU-hanke kestää vuoden 2025 loppuun asti.

Lisätietoja SISU- hankkeesta sekä kunnan ilmasto- ja ympäristötyöstä saat myös Pielaveden kunnan verkkosivuilta(avautuu uuteen ikkunaan).

Ota yhteyttä

Ilmastokoordinaattori Anssi Kemppinen, anssi.kemppinen@savogrow.fi, puh. 040 641 6330